Skocz do zawartości

Domowy Chlebek


Dalovay
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Skusiłam się na ten chlebek ale chyba coś sknociłam bo po wyjęciu z piekarnika i odkrojeniu kromki był taki miękki i jakby trochę surowy w środku,owinęłam go w folię aluminiową i jeszcze wstawiłam do piekarnika,zobaczę co będzie. W jakiej temp.trzeba go piec bo ja nastawiłam na 180*.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No jasne że sie nie poddam :mrgreen: tym bardziej,że tu jest pole do popisu z dodatkami :grin: Jadłam kiedyś chleb z cebulą ,ze śliwkami też jest i to taki ze sklepu i napewno za parę dni zrobię znowu,w końcu zostało mi pół kilo mąki :roll:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

troszke was jeszcze pokusze.przed chwila upieklam chlebek w dwoch blaszkach.posypalam slonecznikiem.wyszedl pycha. :mrgreen:

jesli zas chodzi o typ maki to trudno mi odpowiedziec zawsze uzywalam takiej jak w przepisie(raz sprobowalam z zytniej i niestety porazka).taka mala uwaga ostroznie z ta woda.te piata szklanke to w zaleznosci od konsystencji ciasta.dzis np dalam 4 szkl na 1 g maki i jeszcze musialam troszke maki podsypac.jakas wyjatkowo wilgotna mi sie trafila.zycze udanego wypieku.powodzeniapost-4993-1179240143_thumb.jpgpost-4993-1179240209_thumb.jpgpost-4993-1179240228_thumb.jpgpost-4993-1179240245_thumb.jpgpost-4993-1179240269_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Zrobiłam dziś znowu ten chleb,z tym że dziś ciasto było gęściejsze i pięknie wyrósł /trening czyni mistrza :mrgreen: /. Dodałam 1 łyżkę oliwy,troszkę kminku,siemienia lnianego,ziarna słonecznika i smażoną suszoną cebulkę,kombinacja tego co znalazłam ale za to co za zapach! Już kupiłam zapas otrąb bo całej rodzince posmakował.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Basqa śliczny ci wyszedł dobrze że się nie poddałaś a z jakiej mąki robiłaś też wrocławskiej???. Mam nadzieję że dobrze zrozumiałam że to z pszennej mąki??. Daovay twoje zdjątka sa naprawdę kuszące. Kurcze oby przestało padać to bym skoczyła do sklepu po mąkę wrocławską i drożdże.U nas leje i nie mam jak iść do sklepu. :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Widze kolejny "hit" Jutro mam wolne,wiec zaskocze rodzinke swojskim chlebem. Teraz spiesze sie do pracy (sklep firmowy PIEKARNI :roll: :mrgreen: ),a jeszcze nie moge sie oderwac od komputera,moze cos przeoczylam...powiedzcie mi prosze,ile dajecie drozdzy?Domyslam sie,ze te pól kostki to ok 50 g,ale u mnie w sklepie sa tez kosteczki 42g :grin:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.