Skocz do zawartości

Domowy Chlebek


Dalovay
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 74
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

to znowu ja-tym razem posmarowałam wierzch wodą z solą/1 łyżeczka na 0.5 szkl./ i podczas pieczenia smarowałam pędzelkiem tak ze 3 razy i skórka jest błyszcząca i rumiana. Śmiało możecie piec chlebuś ze zwykłej mąki,nie musicie kupować wrocławskiej. Dziś kupiłam czarnuszkę na placu ale chleb upiekłam rano więc będzie do następnych wypieków.Pachnie cudnie!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Z tym wyglądem to różnie bywa :cry: ,dziś to mi nawet wykipiały troszkę z tego rośnięcia :cry: ale za każdym razem robię inny smak,ten dzisiejszy jest najlepszy-czarnuszka jest świetna.Dodałam też trochę mielonego kminku bo lubię go w pieczywie no i ziarna słonecznika.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Chlebuś wypiekam często. Wszyscy polubiliśmy domowe pieczywo. Robię z podwójnej porcji. Chlebek bardzo długo utrzymuje świeżość. Robię w różnych foremkach, dlatego są takie nie równe, ale są pyszne, polecam, Pozdrawiam serdecznie :wink: post-5224-1181766405_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 lat później...
Gość uzytkownik10

Moje ulubione chleby  to chleb baltonowski i chleb żytni. Oczywiście własnej roboty. Robi się je bardzo szybko i nie ma potrzeba dużo składników. Kupujesz odpowiednią mąkę tj. do chleba baltonowskiego taką z napisem "mąka do chleba baltonowskiego"z żytnim jest tak samo tylko jest napis do chleba żytniego. I cały przepis na chleb opisany jest na opakowaniu. A chleby wychodzą naprawdę bardzo pyszne i długo pozostają świeże.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.