ina12 Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 1 kg szpinaku 15 dag przecieru pomidorowego 4 jaja 10 dag cebuli 10 dag masła sól, pieprz Szpinak przebrać, usunąć ogonki, opłukać, zalać wrzacą osoloną wodą i gotować do miękkości, odcedzić, osączyć i posiekać. Obraną cebulę drobno pokroić, zasmażyć na maśle, dodać szpinak i przecier pomidorowy, doprawić do smaku solą i pieprzem, ubić jaja, wymieszać i zasmażyć. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Witam. Jeszcze nie robiłam szpinaku z koncentratem, koniecznie muszę zrobić ciekawi mnie smak jaki wyjdzie? :grin: Cytuj
Olwia Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Ineczko, a ten szpinak to do czego? Do makaronu czy tak sam jeść...? Właśnie zainteresowalam się szpinakiem, na dziś zaplanowałam muszelki z sosem szpinakowym i serem pleśniowym, ale Twój przepis też chętnie wypróbuję. Można użyć do niego szpinaku mrożonego? Pozdrawiam. Cytuj
ina12 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2007 Oliwio ja podaję do wyboru chleb i bułki, mąż unika tłuszczu to je suche pieczywo a my smarujemy z masłem. Szpinak mrożony można użyć. Pozdrawiam. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi