ina12 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 Przepis mam od dawna z naszej Gazety Pomorskiej. 15 dag ryżu 30-50 dag kapusty białej 50 dag mięsa wieprzowego mielonego 2-3 duże cebule przecier pomidorowy ( mała puszeczka) lub pomidory Podravka, szczypta soli, pieprz, cukier do smaku liść laurowy, ziele angielskie Ryż podgotować w osolonej wodzie- 15 minut, kapustę poszatkować na grube paski-ugotować, cebulę pokroić w kostkę podsmażyć- zeszklić na oleju, mięso podsmażyć na patelni. Wszystkie składniki umieścić w garnku, dodać przecier pomidorowy Podravkę i przyprawy, dodać ziele angielskie, liść laurowy-wszystko razem wymieszać i podgotować ok. 20 minut, dodając gotowanej ciut wody. Życzę smacznego - danie sprawdzone nie raz. Zamiast Potravki używam jarzynkę albo vegetę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Dziękuję za przepis, ja Halinko widzę że ty jesteś nocny Marek..hi...hi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Zgadza się Iwonko ale to z przyczyn nie zależnych odemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy8 Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ineczko a trzeba te mase jakos potem uformowac czy tylko wyłozyc na talerze i zajadac :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Andy nie formuje się i to już jest gotowa potrawa do podania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 9 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2007 Ja od dawna robie takie golabki tylko, ze kapuste szatkuje dodaje surowy ryz, mieso ,jaja i formuuje kotlety i podsmazam na zoloty kolor a pozniej dusze.Bardzo dobre.Pozdrawiam :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
novijka Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2007 Moja mama robi golabki w szybkowarze i zawsze wychodza wysmienite :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Halinko mogłabyś mi pomóc,mam średniej wielkości główki kapusty ,ile to będzie te 30-50 dag,bo chciałabym jutro zrobić,z góry dziękuję i pozdrawiam życząc wszystkiego dobrego w nowym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Apsik jak dasz wiecej kapusty to sie nic nie stanie bo ja robie takie golabki,gdzie na 0,5 kg miesa daje ok. kilograma kapusty. Ja jeszcze dodaje bulke tarta.Pozdrawiam :grin: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 4 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Dziękuję Jolu za pomoc,po wykonaniu dam znać co mi wyszło i oczywiście jak smakowało,hej. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 4 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2007 Elunia średnią możesz użyć, odejdą wierzchnie liście i głąb. Z przepisu tego wychodzi spora porcja. Kiedy chciałam usiąść do komputera to akurat nadeszła burza i znów zaczyna się błyskać. Ja także pozdrawiam serdecznie i życzę wszystkiego co jest najlepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 5 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Halinko zrobiłam dzisiaj to danko i powiem Ci,że mnie i młodszemu synusiowi bardzo smakowało,starszemu średnio a mąż nie jadł wcale ,ale tym nie mam się co przejmować bo on nie lubi gołąbków. Pomimo tego warto było zrobić i napewno zrobię jeszcze nieraz,pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 5 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2007 Elunia dziękuję za wiadomość, jest wiadomo że nie wszystkim wszystko smakuje. Mój mąż uwielbia ryby, świeże śledzie też a solonych i owoców morza nawet nie posmakuje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 13 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2007 Halinko dzięki za fajny przepis.Robiłam wczoraj na obiadek i nawet moje wybredne dzieci zjadły.Zgodnie z mężem stwierdzili że dobre.Dla mnie są na 5+.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.