monik76 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2007 Bardzo często robię te kiełbaski . Serwuję je z różnymi sałatkami i pieczywkiem. polecam , smacznego Porcja dla 4 osób 25 dag pieczarek 1 cebula 3-4 pomidory,trochę masła 1 jajko, 1 łyżeczka curry 1/8 l śmietany 36% ( ja daje pół kubka 250ml) 10 dag sera żółtego tartego(np.ementaler) - jaki kto lubi sól,pieprz -można je oprószyć przyprawą do grilla 4-6 kiełbasek Pieczarki pokroić , cebulkę także pokroić w drobną kostkę a pomidory kroimy w palsterki. Foremkę smarujemy masłem . Jajko wymieszać ze śmietaną , dodać curry, połowę tartego sera,cebulą,pieczarkami, posolić i popieprzyć. Kiełbaski rozkroić wzdłuż,wypełnić nadzieniem i włożyc do formy. Na kiełbaskach położyc plastry pomidora, posypać ressztą sera i zapiec w piekarniku ok.15 minut w temp. ok 250 st.C Cytuj
ase1 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 A jakie dajesz do tego danka kiełbaski? Cytuj
Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Bardzo apetyczne te kiełbaski. Koniecznie muszę je zrobić. :mrgreen: Cytuj
Jolanta Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Wygladaja apetycznie miam miam :mrgreen: Ciekawe jak by je zrobil na grilu co wy na to??? [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Te kiełbaski są super!! Monik76 dziękuję za przepis, a całej reszcie polecam!! Cytuj
basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 a użyłeś parówkowej czy jakiejś typu zwyczajna? Cytuj
grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 basga: użyłem kiełbasek śląskich Cytuj
zuziorek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2007 Danie rewelacja, ja osobiście serwuję takie nadzienie na bagietce ale z kiełbaska będzie bardziej syte...mniam Cytuj
Jolanta Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2007 Monik dzieki za pyszne kilbaski wlasnie je wcziraj robilam :grin: .Tylko mam problem z wklejeniem zdjec bo program cos szwankuje :wink: .Pozdrawiam :razz: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi