monik76 Opublikowano 16 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2007 Bardzo często robię te kiełbaski . Serwuję je z różnymi sałatkami i pieczywkiem. polecam , smacznego Porcja dla 4 osób 25 dag pieczarek 1 cebula 3-4 pomidory,trochę masła 1 jajko, 1 łyżeczka curry 1/8 l śmietany 36% ( ja daje pół kubka 250ml) 10 dag sera żółtego tartego(np.ementaler) - jaki kto lubi sól,pieprz -można je oprószyć przyprawą do grilla 4-6 kiełbasek Pieczarki pokroić , cebulkę także pokroić w drobną kostkę a pomidory kroimy w palsterki. Foremkę smarujemy masłem . Jajko wymieszać ze śmietaną , dodać curry, połowę tartego sera,cebulą,pieczarkami, posolić i popieprzyć. Kiełbaski rozkroić wzdłuż,wypełnić nadzieniem i włożyc do formy. Na kiełbaskach położyc plastry pomidora, posypać ressztą sera i zapiec w piekarniku ok.15 minut w temp. ok 250 st.C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ase1 Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 A jakie dajesz do tego danka kiełbaski? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Bardzo apetyczne te kiełbaski. Koniecznie muszę je zrobić. :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2007 Wygladaja apetycznie miam miam :mrgreen: Ciekawe jak by je zrobil na grilu co wy na to??? [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Te kiełbaski są super!! Monik76 dziękuję za przepis, a całej reszcie polecam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 a użyłeś parówkowej czy jakiejś typu zwyczajna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grumko Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 basga: użyłem kiełbasek śląskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 11 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2007 Danie rewelacja, ja osobiście serwuję takie nadzienie na bagietce ale z kiełbaska będzie bardziej syte...mniam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 12 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2007 Monik dzieki za pyszne kilbaski wlasnie je wcziraj robilam :grin: .Tylko mam problem z wklejeniem zdjec bo program cos szwankuje :wink: .Pozdrawiam :razz: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.