Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Kasiu to super niespodzianka !!! :razz: . Tylko jestem ciekawa dlaczego mozna wejsc bez rejestracji na strone najlepiej jakby to wytlumaczyl Marcin.A co do dzieci to napewno przeczytaly twoj wczesnieszy komentarz :roll: :razz: .Pozdrawiam :razz: :razz: :sad:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 30
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Jolu wszyscy mogą czytać nasze przepisy i nie muszą się logować :sad: Jak im się chciało robili do 1 w nocy, żeby wczoraj przywieść. :roll: Jeszcze raz dziękuję i polecam :razz: Oni już planują z innymi nadzieniami :razz:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kofik! zawsze musi byc ten pierwszy!!! Oczywiscie mam na mysli wyrob z drozdzami. Wiec bez obaw to tylko prawie ciasto na pizze zrob przyjemnosc dla meza. W koncu przez ''zoladek do serca''.Pozdrawiam :sad:

Jak zrobie mięsko z kurczaka w ulubionej przyprawie do gyrosa,z dodatkiem czosnku, zdużą ilością sera i kilkoma pieczarkami i kukurydzą,z dodatkiem sosu pomidorowego na sposób włoski własnej produkcji mojej mamy, zawine w chrupiące ciasto, to pewnie prędko nie pojedziemy do ulubionej pizzeri... Jak mi sie uda i posmakuje, to nie bede żałować.... :roll:
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uda Ci się na pewno ! Jeśli moim dzieciom się udało to na pewno się uda. :sad: :roll: Aga robiła to po raz pierwszy i było super więc bez obawy nigdy wcześniej nie robiła ciasta drożdżowego , a teraz myślą o innych nadzieniach. :razz: warto!!!

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierwsze koty za płoty,nawet łatwo sie robi takie ciasto, ale przeraziłam sie jak zaczęło sie strasznie kleić do ręki.Ale wyszło 6 ładnych sztuk.Mężowi i siostrze smakowało. Do sosu pomidorowego dodałam czosnek i oregano. A nadzienie zrobiłam ze smażonych z cebulką pieczarek i piersi z kurczaka przesmażone z przyprawą do gyrosa.Dorzuciłam troszke kukurydzy, doprawiłam i palce lizac. Zachęcam wszystkie niezdecydowane osóbki do wypróbowania tego łatwego przepisu... :sad:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witajcie Kochani!!! Wczoraj robiłam Calzone na obiadek, mąż był zachwycony, bardzo nam smakowało, ciasto super, już mam polecenie, aby robić częściej takie dania. Naprawdę polecam. A z tymi farszami to rzeczywiście pole do popisu, można urzyć różnego mięska, kiełbaskę i wędliny, wydaje mi się że i ważywne możnaby zrobić. Pozdrawiam Amelia

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Napiszcie o swoich pomysłach na farsz, ja chetnie z nich skorzystam i sama bede eksperymentować, ale chyba dopiero za tydzień, bo narazie mam dużo innych przepisów od Was, które czekają na wykonanie.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja też robiłam wczoraj A La Calzone wyszły super bardzo nam smakowały. Ja farsz robiłam z mojego przepisu na forum z lecza i dodałam pieczarki ale dodatkowo posmarowałam wierzch sosem pomidorowym i startym serem wyszło super. Polecam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Hej dziewczyny :cry: bardzo mi milo,ze moje danie wam i waszym domownikom smakuje.Jeszcze zaden moj przepis nie mial tylke pozytywnych opini na forum, to chyba byl strzal w dziesiatkie z tym przepisem.Dziekuje wszystkim i serdecznie pozdrawiam :cry: :razz: :razz: !

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 5 miesięcy później...
  • 1 miesiąc później...

Ja też zrobiłam dziś to danie,wszystkim bardzo smakowało. Chciałam się tylko upewnić czy drożdży to ma być aż 10 dag... Mam jeszcze małe pytanko czy ciasto po upieczeniu wychodzi z lekka chrupiące... Jako farsz dałam mięso z piersi kurczaka przesmażone z pieczarkami,do tego pomidor i kawałek pora a wszystko zagęściłam sosem grzybowym,pyszności. Stawiam oczywiście 5 i pozdrawiam autorkę.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ach Eluniu ty jestes kochana dzieki z calego serduszka za ta piatke :-( wlasnie musze zaraz wyjsc do szkoly :-( ,Tak ma byc te 10 dag drozdzy nie pamietam dokladnie czy jest lekko chrupiace przepraszam ale dawno nie robilam tego rogalika :-( ,ale mysle ze tak to chyba wszystko zalezy od czasu pieczenia,bo to ciasto to tak jak na pizze.Gorace buziaki i pozdrowionaka rowniez dla twoich ''lasuchow'' :-( .

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.