karola91 Opublikowano 15 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2007 4 szkl.mąki 2 szkl.cukru 1/2 szkl.śmietany- kwaśnej 5 jajek 1 kost.margaryny lub masła 2 łyżeczki proszku do pieczenia (w oryginale były 3 płaskie) truskawki Margarynę roztopić. Jajka utrzeć z cukrem i dodać śmietanę, zmiksować, dodać letni tłuszcz i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki dobrze ze sobą zmiksowac. Ciastem wypełnić foremki do połowy wysokości (ja robiłam w foremkach do babeczek, posmarowałam pędzelkiem roztopionym masłem i posypałam bułka tartą) na środek położyć po truskawce (jak duże to przekroić), nie dociskając do dna i wstawić do nagrzanego piekarnika 180 st i piec do czasu uzyskania złotego koloru (ok. 25 minut). Mozna posypac kruszonka, ja zrobilam taką na oko, troche masła, mąki i cukru. Zrobiłam z połowy porcji, i wyszło mi 35 chrupiacych z wierzchu babeczek. Przepis jest z wielkiego żarcia, jego autorką jest gosia111. Pychota!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzycielka Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Witaj Karola.Bardzo ładne babeczki zrobiłaś.Zaraz sobie spiszę ten przepis i wypróbuję na pewno.Dzięki za przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiola344 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 :wink: Ale piekne babeczki i tak apetycznie wyglądają no i znowu trzeba bedzie wypróbować ,no i jak można schudnąć jak takie pyszności trzeba próbowac :grin: :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Karola babeczki są śliczne.Wpisuję przepis do zeszytu i niebawem zrobię. :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 Karola mnie też te babeczki bardzo się podobają, przepis wydrukowałam i dziękuję. Pozdrawim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2007 No super babeczki!!! Jeszcze nigdy nie robilam zadnych babeczek no i najwyzsza pora je zrobic :wink: .Pozdrowionka :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 Karola mi też bardzo spodobały się te babeczki tylko przeraża mnie taka ilość cukru ,czy te 2 szkl można uszczuplić,napisz proszę co o tym myślisz. :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karola91 Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2007 w imieniu babeczek dziekuje za miłe słowa :razz: apsik, myśle że mozna zrobic z półtora szklanki, ale jak dla mnie te 2 to wcale nie za duzo. Mój tata, który nie lubi za słodkich rzeczy zajadał sie nimi że hohoho :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 18 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2007 Dziękuję za odpowiedż i zrobię na pewno ,jeżeli nie z truskawkami to użyję innych owoców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2007 Karola babeczki zrobiłam i bardzo smakowały rodzinie i znajomym. Niestety spóźniłam się na truskawki i dałam jabłka.Przepis polecę koleżanką z pracy.Dziękuję. :-D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 10 Września 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2007 Babeczki są super mięciutkie i pachnące ja zrobiłam z malinami i bez kruszonki rewelacja. Dzięki za przepis Karola91. Pozdrawiam :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.