Skocz do zawartości

Ogórki Małosolne


anulka2a

Rekomendowane odpowiedzi

Anulka ja robię w taki sposób, na litr wody biorę 1 płaską łyżkę soli. Ogórki wkładam do zimnej wody na 1/2 godz., następnie myję, układam w słoju i przekładam koprem, liśćmi od wiśni, chrzanem oczyszczonym, dodaję czosnek. Czosnek i chrzan kupuję osobno, a koper i dodatki w pęczku. Zagotowuję wodę z solą i dodaję troszeczkę cukru i goracą zalewą zalewam. Nie czeka się aż zupełnie się ukiszą i one już po paru dniach są dobre do jedzenia. W zimnej wodzie trzymam je dlatego że nie pobierają zalewy. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja robie prosciej,ale moim domownikom smakuja. Na litr przegotowanej wody dodaje lyzke cukru,dwie lyzki soli (plaskie),zostawiam do wystudzenia. Umyte ogórki upycham ciasno w kamionkowym "buncloku" :cool: pomiedzy wpycham koper,czosnek (duuuzo) i zalewam ta wystudzona woda,tak by cale ogórki byly zakryte. Na wierzch daje talerzyk z obciazeniem i zostawiam. Maz dobiera sie do nich juz nastepnego dnia :razz:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.