ela52 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 1 kg maki 30 dkg masla 4 lyzki cukru 4 zoltka 1 szklanka kwasnej smietany 10 dkg drozdzy jagody Drozdze rozkruszyc,dac do maki.Dodac rowniez wszystkie skladniki i dobrze wyrobic. Ciasto rozwalkowac,krajac w kwadraty lub prostokaty i nakladac lyzeczka jagody posypane maka ziemniaczana.Dac na wysmarowana blaszke i posmarowac bialkiem. Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.Po upieczeniu mozna posypac cukrem pudrem lub polukrowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edytka78 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Cześć Elu nie wiem czy dobrze zrozumiałam kroić ciasto i nakładać jagody a czy te ciasto trzeba zlepic tak jak pierożki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ile wychodzi jagodzianek z tej porcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolcia Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Elu czy jagódek nie słodzimy? Przepis akurat na czasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Troche nie precyzyjny ten przepi :shock: Czy ciasto musi wczesniej wyrosnac,albo przygotowane buleczki moze musza troche podrosnac przed pieczeniem?Prosze autorke o wiecej informacji!!! :razz: [E] [E] [E] [E] [E] [E] [E] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwona30 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Jest to przepis z Radia Maryja który, dzisiaj słyszałam i z tego co wiem to ciasto jak wyrośnie to się wałkuje i wycina się albo krążki jak na bułeczki albo kwadraty i się zlepia. A co do jagód to tylko do środka się daje. Bo ja jak robię z mojego przepisu to jagody dodatkowo słodzę i ciasto smaruję jajkiem i posypuje cukrem lub nie a po upieczeniu posypuje cukrem pudrem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 27 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2007 Ja też jagody słodzę i posypuję mąką ziemniaczaną. Na kilogram mąki potrzeba około 3/4 l jagód i słodzi się je około jedną szklanki cukru a mąki ziemniaczanej dodaje się jedną łyżeczkę żeby nie wyciekał sok. Ja mam inny przepis stary i ciasto musi być zostawione do wyrośnięcia. Basiu z tego przepisu co ja mam wychodzi 50 szt. bo sobie zanotowałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ela52 Opublikowano 28 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2007 Jagod nie slodzimy. Pozdrawiam cieplutko :evil: :razz: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.