Skocz do zawartości

Bryskiet (bryzkiet)?


uretan
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

  • 1 rok później...

Brisket to poprostu duzy polec miesa wolowego.Nie mam pojecia z ktorej czesci krowy on pochodzi. Bardzo dobra rzecz i latwa w przygotowaniu. Nawet mam w zamrazalniku taki polec wielkosciduzej blaszki do pieczenia. To wcale nie jest duzo bo po upieczeniu robi sie z tego polowa. Dobra rzecz na duze obiady. Takie mieso wystarczy dzien wczesniej natrzec sola lub Vegeta, pieprzem, ja dodatkowo posypuje czosnkiem w proszku a swiezym czosnkiem szpikuje miesko. Taki duzy polec piecze sie ok 4 godzin pod folia aluminiowa w temp. ok 220 stopni ( tak jak piecze sie karkowke) Mieso po upieczeniu jest mieciutkie soczyste i po prostu pyszne. Do tego ziemniaczki z wody i salata. Az mi slinka leci. Chyba zrobie na swiateczny obiad. Dodam ze mieszkam w USA i ten rodzaj miesiwa jest powszechnie dostepny w sklepach, nie wiem jak jest w Polsce. Zycze powodzenia.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.