aannggeellaa89 Opublikowano 23 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2007 "Kraby" parówki ( w foli najlepsze) ketchup łagodny papryka słodka, pieprz olej lub margaryna Wykonanie: Parówki obieramy z folii i kroimy na 3 -4 części, każdą z części nacinamy lekko na końcówkach (tak żeby wyglądało jak X). Następnie wrzucamy olej lub margarynę i układamy kiełbaski tak żeby stały, gdy sie podsmaży obracamy na druga stronę, aby ładnie sie "otworzyły" ( jeśli ktoś chce szybko zrobić to wrzucamy na patelnie i obsmażamy bez okładania:) Dolewamy troszkę wody i wkładamy ketchup. Chwilkę dusimy razem, żeby powstał sos, gdy jest za gęsty można dodać odrobinę wody. poddawać z pieczywem:) Smacznego!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zuziorek Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 W taki sposób kroje kiełbase i gotuję ja w wodzie. Podaję zazwyczaj z bigosem na imprezkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jolanta Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2007 Robilam takie tylko pod inna nazwa ''koziolki''.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 25 Sierpnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2007 U mnie też to są "koziołki" i nawet niedawno były na kolację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.