dana2005 Opublikowano 9 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2005 Oto kolejne pyszne i sprawdzone prze ze mnie ciasto. Ciasto kakaowe: 3 jajka, 18 dag margaryny, 0,5 szklanki cukru, cukier waniliowy, 2 szklanki mąki (niepełne, 1 łyżka kakao ciemnego, 2 łyżeczki proszku do pieczenia. Margarynę utrzeć z cukrem na pulchną masę, dodawać po 1 całym jajku, następnie dodać pozostałe składniki. Dobrze utrzeć i wyłożyć do dużej brytfanny. Masa serowa: ½ kg sera tłustego, 2 serki waniliowe homogenizowane(waniliowe), 20 dag cukru, 3 jajka, 1 budyń śmietankowy, 1 śmietana kremówka. Ser przekręcić przez maszynkę wymieszać z serkiem homogenizowanym, cukrem i żółtkami oraz ze śmietaną. Na końcu dodać ubitą pianę i delikatnie wymieszać masę. Wyłożyć na ciasto kakaowe. Posypka: 20 dag masła, 15 dag cukru, 20 dag wiórków kokosowych. Puszka ananasów. Rozpuścić masło, dodać cukier i wiórki kokosowe. Dobrze uprażyć, wystudzić. Posypać masę serową. Na wiórkach ułożyć całe ananasy. Upiec w tem. 180oC ok. 1 godz Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 ... Masa serowa: 1/2 kg sera tłustego, 2 serki waniliowe homogenizowane(waniliowe), 20 dag cukru, 3 jajka, 1 budyń śmietankowy, 1 śmietana kremówka... Danusiu mam pytanie, ile ma być tej śmietany kremówki - 200 ml czy 500 ml :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 ma to być mała śmietana kremówka 250 ml. Chcę jeszcze dodać, iż wg tego przepisu piekę to ciasto od wielu lat. Wtedy serek homogenizowany miał 250 gram. w przepisie sa 2 szt. tzn. trzeba wziąść ok. 500 gram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2005 Bardzo dziękuję za szybką odpowiedź :wink: Przepis na to ciasto bardzo mi się spodobał, więc postanowiłam zrobić to ciasto na święta :wink:. Napiszę jak mi wyszło. Pozdrawiam i życzę Wesołych Świąt :wink: Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2005 napewno Ci wyjdzie i będzie smakował. Ja też Ci zyczę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wilk Opublikowano 13 Stycznia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 W przepisie na mase serowa jest podany budyń. Jak należy go podać (rozpuścić w smietanie, czy wsypać sam proszek)???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dana2005 Opublikowano 13 Stycznia 2006 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2006 ja wsypuję proszek budyniowy do masy serowej, a mozna tez spróbować rozpuscic go w smietanie. Bedzie napewno lepiej rozpropwadzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 13 Lutego 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2006 Danusiu Ciasto rzeczywiście jest pyszne :wink: Przepis wypróbowałam i umieściłam na stronie Smacznego. Gorąco pozdrawiam :wink: :wink: :D Dorota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2007 Skoro śmietany się nie ubija to może wystarczy 22%,jak myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Hmmm... myślę, że można spróbować z tą śmietaną 22% - tylko czy ona jest słodka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zrobiłam to ciacho i pomimo,że sobie uprościłam /zrezygnowałam z posypki /to jest super. Użyłam 1 kg dość rzadkiego sera więc nie dodawałam ani śmietany,ani serków homo a budyń wsypałam do ubitych jajek/całych/. Już chyba bardziej uprościć się nie dało :grin: a ciacho super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apsik Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Ciacho super Basiu,jak myślisz czy ananasy można pokroić :grin: bo chyba to nic nie zmieni w smaku a może będzie się lepiej kroić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2007 Pewnie że można ale i tak nieżle się kroi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emilenka Opublikowano 1 Lipca 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2007 wygląda smakowicie, tylko szkoda ze w lodówce składników brakuje :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi