Skocz do zawartości

Jak wykorzystać zbędny chleb?


Aura
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ja robię podobnie, lecz nie co inaczej :grin: znaczy się na słodko :grin: Do mleka i jajka nie oddaję wegety, lecz cukier. I w takiej masie maczam czerstwy chleb, potem go smażę z dwóch stron. Podaje na ciepło i posypuję cynamonem. Pycha :-? Do herbatki - idealny :-?

 

Próbowałam dzisiaj również polecam pychotka ! :) 

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...
  • 5 miesięcy temu...

Stary chleb można tez dodać go gulaszu wołowego lub wieprzowego żeby go zagęścić.

Najlepiej nadaje się do tego chleb razowy, krajamy go w kostke jak na grzanki, przesmażamy na tluszczu i dodajemy do gulaszu gdy mięso jest na wpół miękkie, dusimy razem aż mięsko będzie gotowe :smile: taki dodatek poprawia też smak sosu i jego kolor.

A w wersji na słodko można upiec "biszkopt" chlebowo-orzechowy (ze zmielonego chleba razowego) :smile:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 rok później...
  • 7 miesięcy temu...

Ze starego pieczywa najczęściej robię grzanki. Nawet ze starej kajzerki - wystarczy pokroić ją na około 4-5 plastrów, posmarować masłem bądź oliwą, posypać ziołami i mamy pyszne ziołowe grzanki (można też dodać posiekany czosnek) :)

W kuchni nic nie powinno się marnować!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.