Dorota Opublikowano 12 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2007 Ja na Święta Bożego Narodzenia zazwyczaj piekę: :P makowce (np. japoniec, kruche z makiem inaczej, makowiec na biszkopcie); :) serniki (np. sernik z masą makową, sernik z brzoskwiniami, sernik śmietankowy na zimno); :) pierniki (np. piernik świąteczny, piernik z powidłami); :arrow: pierniczki (np. miodowe pierniczki, pierniczki z dodatkiem smalcu); :arrow: "coś" pysznego z kremem (np. przekładaniec, snikers, ambasador, toffi świąteczne, ciasto toffi z biszkoptami, 3 bit, śmietankowo-budyniowa pokusa). A co Wy pieczecie? ;) 1 Cytuj
apsik Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Witajcie ,ja w tym roku na święta z ciast zaplanowałam... * makowce zwijane *psia buda *krówka *sernik puszysty...ze swojego przepisu *wenus albo smaczek -do negocjacji z domownikami * już upieczone pierniczki do dekoracji Myślę ,żę nic się nie zmieni chociaż do końca nie jestem pewna bo synowie codziennie mają nowe propozycje. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Elu, a cóż to za ciasto - "psia buda"?. Jest może przepis na forum. Pozdrawiam Ewa. Cytuj
apsik Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ewa to inaczej chatka puchatka i chyba jest przepis na forum a jeżeli nie znajdziesz to napisz,sorry ale w tej chwili nie mam czasu szukać. Pozdrawiam i narazie. Cytuj
apsik Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Ewuś znalazłam w wyszukiwarce wpisz domek lub chatka ...w ciastach bez pieczenia to się znajdzie. Cytuj
EWA1992 Opublikowano 14 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2007 Eluś - już znalazłam na forum " Chatke puchatka ". Dziękuje za wyjaśnienie. Cytuj
ROKSANA Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja będe piec tą babkę, upiekłam ją i jest pyszna! Polecam... Cytuj
ina12 Opublikowano 16 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2007 Ja upiekę następujące ciasta: Makowiec z jabłkami - przepis Mini Piernik z powidłami - mój przepis Sernik bez spodu - mój przepis Ciasto czekoladowo - śmietanowe - przepis z "Ciasta na stół" Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 A ja podziwiam Dorotkę że tyle ciast zamierza upiec,tzn wiem że napisała te z których zamierza coś zrobić ale to i tak dużo,nie wiem jak się wpisuje przepis taki podkreślony żeby można go było łatwo otworzyć ale Dorotka tak zrobiła i ja przejrzałam chyba wszystkie. Ja zamierzam zrobić keks,niebo,ciasto szefa,babeczki i serniko-makowiec,w większości są to ciasta z tego forum :P Cytuj
andy8 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 CIASTO ,,SZEFA",sprawdzam czy mi się udało :razz:no i niestety Cytuj
iwona30 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Andy aby podać link musisz kliknąć na tytuł przepisu i otworzy ci sie okienko i klikasz na kopiuj adres odnośnika i wtedy będzie się przepis otwierał chyba dobrze wytłumaczyłam. Cytuj
ina12 Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Iwonko dziękuję bardzo za wytłumaczenie, ja także nie wiedziałam jak to się robi. Cytuj
Miuriel Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 U mnie banalnie. Sernik dekoracyjny - taki z kakaowym ciastem Keks - duży z mnóstwem bakalii Strucla makowa - duuużo strucli makowej i pierwszy raz spróbuję upiec coś co się zwie " Pani Walewska" i bardzo prawdopodobne, że jak co roku, jeszcze coś się do tej listy dorzuci na ostatnią chwilę. Chociaż co roku sobie obiecuje, że nie będę dużo piekła, w tym roku jest nas w domu mniej niż zwykle niestety i kto to będzie jadł. Cytuj
Dorunia Opublikowano 17 Grudnia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2007 Ja jak na razie to zrobię 3bita...sernik czarno-biały i chyba chatkę baby jagi,ale jeszcze nie wiem,czy zrobię ją na pewno,czy zamienię ją na jakieś inne ciasto :P Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi