figiel Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 A mnie zainteresowały te śliwki w czekoladzie ? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minia51 Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Mnie też interesują te śliwki w czekoladzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Śliwki w czekoladzie. Śliwki suszone bez pestek namoczyć w rumie lub innym alkoholu. Na parze rozpuścić czekoladę mleczną lub gorzką, dodać do niej trochę kremówki lub mleka ( na jedną tabliczkę dwie łyżki). Śliwki nadziewać na wykałaczkę, zanurzać w ciekłej czekoladzie i układać na folii lub pergaminie do zastygnięcia. Mało roboty, a smak mmmmm.... trudno opisać. Przepis na śliwkownik podam w słodkościach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ok, dziękuję Aniu, te śliweczki też super - pięknie dziękuję za przepis :wub: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Uwielbiam śliwki w czekoladzie ,a te na pewno są o wiele lepsze od kupnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Zapomniałam napisać, że również bardzo smaczne są bez moczenia w alkoholu. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 21 Grudnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2013 Ja też Figielku je uwielbiam i myślę tak samo jak Ty :mrgreen: dlatego skuszę się na te śliweczki :wub: (mam nadzieję, że czas mi na to pozwoli :wacko:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 wróciłam z pracy i naszło mnie na...rurki z bitą śmietaną więc ...już upieczone czekają na nadzianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 22 Grudnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 Basiu , ale jestes szybka :) smacznego !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 22 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2014 Ja już upiekłam pierniczki i migdałowe ciasteczka, w niedzielę był sernik, ale do Świąt to już po nim zostanie tylko wspomnienie ;) Mam w planie jeszcze sero-mak, przekładany piernik i keks, a co u Was za słodkości będą w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorunia Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Ja piekłam makowiec zwijany,sernik i tort piernikowy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 31 Grudnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2014 Mmm... ten tort piernikowy Doruniu brzmi ciekawie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
asienka19873 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Piekłam smoka wawelskiego, snikersa na biszkopcie, Murzynka z przyprawą piernikową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 9 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2015 WoW! Ale super smakowitości były u Was Asieńko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi