Skocz do zawartości
AnnaK

Pieczone Ziemniaki

Rekomendowane odpowiedzi

Ziemniaki obrać,umyć i jeśli są duże przekroić na połowę.Osuszyć papierowym ręcznikiem,zanurzyć w nierozkłóconym białku,obtoczyć w mące i ułożyć na wysmarowanej margaryną blaszce. Wstawić do gorącego piekarnika i piec 50-60min w 180-200st.C

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Właśnie piekłam w tygodniu te ziemniaczki :-) .Pycha ,z wierzchu chrupiące a w środku mięciutkie ,inne niż typowo pieczone w piekarnkiu. Jutro mam zamiar podać je jako danie wigilijne ,do śledzia.Miałam wieksze ziemniaki i dlatego takie nierówne kawałki ,powinny być mniejsze :smile: .Dziekuję za ciekawy przepis.

post-6888-1198440838_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wspaniale wyglądają te ziemniaczki, aź ślinka cieknie. Wypróbuję ten przepis w najbliszą niedzielę i podzielę się wrażeniami.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Przepis wypróbuję. Ja robię trochę inny,ale też smaczny- malutkie młode oskrobane ziemniaczki wrzucam na rozgrzane masło ,trochę soli dużo zielonego kopru i się pieką na rumiano,warto spróbować.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ziemniaczki zrobiłam dzisiaj dzieciom na obiadek.Bardzo im smakowały. Podałam je z paluszkami rybnymi. Mnie też smakowały ale trochę mąki za dużo.Na waszym zdjęciu nie widać mąki,więc nie wiem czemu u mnie była.Ale bardzo smaczne i będzie powtórka.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Annk Musze wyprobowac twoj przepis. U nas te ziemniaczki piecze sie poporstu od tak, wczesniej tylko obtaczam je róznymi przyprawami i ukladam na nasmarowanej blaszce

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jolcia, może miałaś za dużo białka na ziemniakach i dlatego mąka przylepiła się w nadmiarze.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Witam ja przy zapiekaniu ziemniaków w ogóle nie używam mąki. Po obtoczeniu ich w jajku, obtaczam w ziołach i różnych fajnych przyprawach (kmin rzymski, kolendra, garam masala-generalnie to co akurat jest pod ręką) A na koniec podaje ziemniaki z jakimś fajnym dipem, ostatnio odkryłam cudowny gruziński sos ze śliwek-pycha ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

fajne, coś dla urozmaicenia obiadu. Efektownie wyglądaja i wysmienicie smakują. dziękuje za przepis

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja lubię ziemniaki w kazdej postaci ten pomysł postaram się też wykorzystac bo wydają sie być smakowite;)!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.