Skocz do zawartości

Pasta Na Chlebek


Rekomendowane odpowiedzi

Ja osobiście bardzo tą paste lubie

1 makrela wędzona lub tuńczyk z puszki

6 jajek ugotowanych na twardo – kostka ja staełam na tarce bo miałam lenia

3 ząbki czosnku – osolić zetrzeć na tarce najdrobniejszej

2 cebule – kostka , posolić

1 łyżeczka przecieru lub majonez , co kto woli i ile chce

GOTOWE –jak kto chce może doprawić solą , pieprzem , można też dodać kukurydze

SMACZNEGO

post-6127-1201900767_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Potwierdzam. Pasta z makreli jest pyszna- ja nie daję czosnku i używam majonezu (z przecierem nie eksertymentowałam, bo Łukasz nie lubi). Najlepsza jest na następny dzień- wtedy przechodzi smakami :(

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja robię ją na 2 sposoby. Pierwszy sposób to :makrela ,cebula i jajka z dodatkiem ,oleju ,soli ,pieprzu, i majonezu. Wtedy wychodzi pyszna pasta na kanapki.Dla mnie istotnym składnikiem tej pasty jest olej. Drugi sposób :makrela,jajka,kukurydza,musztarda sarepska,sól i pieprz(ewentualnie odrobina oleju). Tę wersję podaję jako sałatkę na stół dla gości. Polecam

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...

Robię podobną pastę, jak autorka tematu, ale nie daję czosnku - dodaję za to pokrojone, w drobną kosteczkę, obrane ze skórki - ogórki kwaszone. Zamiast cebuli czasem dodaję szczypiorek. Oprócz majonezu dodaję trochę musztardy. Spróbujcie też mojej wersji pasty makrelowej - zaręczam, że jest pyszna :shock:

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 rok później...

a ja tę paste z makreli robie w nastepujacy sposób:obrana z ości rybke wrzucam do robota,dodaję pieprz i odrobinkę soli.Całą reszte czyli ucieranie na puszyste masełko z makreli robi juz za mnie robocik :mrgreen: warte spróbowania naprawde polecam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 3 miesiące później...
  • 1 miesiąc później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.