Skocz do zawartości

Biała Masa Cukrowa Do Pokrycia Tortu


Dorotaxx

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 188
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Ja dzis sie tez wzielam za cwiczenia i zrobilam swoje pierwsze w zyciu kwiatki,zadanie mialam ulatwione bo kupilam mase marhallow ale jak sobie pomysle o rozwałkowaniu i przeniesieniu masy na pokrycie tortu to mam dreszcze,pokaże wam moje pierwsze dzieło,wiem wiem jeszcze dużo przede mną...

post-11358-1224013564_thumb.jpg

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Ja dzis sie tez wzielam za cwiczenia i zrobilam swoje pierwsze w zyciu kwiatki,zadanie mialam ulatwione bo kupilam mase marhallow ale jak sobie pomysle o rozwałkowaniu i przeniesieniu masy na pokrycie tortu to mam dreszcze,pokaże wam moje pierwsze dzieło,wiem wiem jeszcze dużo przede mną...

Kochana te róze sa przepiękne!!! Ja takich nie potrafie zrobic
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dorotko mam pytanie bo cos mi sie w tym przepisie nie zgadza!!!!!! 400g cukru pudru? wydaje mi sie ze raczej 40g czyli 400dkg,prosze o odpowiedz.Ps.Potwierdz tez wage glukozy bo tez mam watpliwosc.

Sama sie zamotalam i musialam isc sprawdzic ten cukier. W przepisie jest wszystko ok.

ja uzywam tego cukru http://www.twenga.pl/oferta/51840/4524942140921125245.html

na opakowaniu jest napisane masa netto: 500 g czyli wszystko ok bo do jednej porcji potrzeba niecałe pół kilo cukru pudru.

Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dorotko dziekuje za odpowiedz moje watpliwosci wziely sie stad,ze prawie pol kg cukru na tak mala ilosc zelatyny i glukozy wydawala sie dziwna,dziekuje rowniez za mily komentarz odnosnie moich kwiatkow,nie spodziewalam sie i tez o maly wlos nie spadlam z krzesla jak to przeczytalam, wlasnie piecze sie biszkopt,robie tort w prezencie dla tesciowej,moj pierwszy w zyciu,jestem przerazona ale zobaczymy,najwyzej sama zjem,tez dobrze;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witajcie! Ja dziś tez postanowiłam spróbować coś wymodzić z tej Dorotkowej masy.Taki malutki torcik próbny przed urodzinkami synka.Zrobiłam foczke na lodzie (podejżałam w cukierni sowa :) )Teraz jest w lodówce, zobaczę jak jutro będzie wyglądał. Mi ta masa wyszła troszkę za sucha, dosypywałam pudru tak jak w przepisie i w sumie wyszło mniej niż 400g bo paczka ma 400 a sporo zostało.Czy powinnam dodać więcej pudru? Kurde nie wiem noo :/ Podpowiecie coś? Pozdrawiam Kasia

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli widzisz, ze masa ma dosc cukru pudru to nie dosypuj. Czasami zelatyna z glukozą przyjmuje więcej cukru a czasami mniej. Wszystko zalezy od rodzaju uzywanych produktów. Jesli wyjmiesz tort z lodówki to po jakims czasie moze pojawic sie na nim rosa, nie przejmuj sie tym bo powinna zniknąć w ciągu niecałej godziny . Mam nadzieje,ze wstawisz fotke , pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzięki za odpowiedź. Torcik w smaku wyszedł super, czekoladowy biszkopt z nadzieniem truskawkowym.Pod masą zebrało się trochę wody, ale teraz już wiem że trzeba dodać pod spód krem z dodatkiem masła.Trzeba sie na błędach uczyć :)

A to wynik mojej nocnej przygody z masą, synek był szczęśliwy ;)

Dołączona grafika

ps.a może dlatego wyszła zbyt sucha bo dodałam tylko połowę buteleczki olejku migdałowego??

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.