kasienia Opublikowano 19 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2005 MILKY WAY BISZKOPT: 6 jajek 3 łyżki oleju 1 szkl. cukru 3 łyżki wody przegotowanej zimnej 1 szkl. mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Ubić białka, dodać cukier, dodać żółtka, ubijać aż się rozpuści cukier. Dodać resztę składników. Na koniec dodać kakao i wymieszać. Po upieczeniu biszkopt przekroić na pół. MASA: 1/2 szkl. mleka surowego 1 szkl. cukru 2 cukry waniliowe 1 margaryna 2 szkl. mleka w proszku Mleko z cukrem i cukrem waniliowym zagotować i ostudzić. Następnie utrzeć margarynę, dodać ugotowane mleko i ucierać. Dodać mleko w proszku i dalej ucierać. Przełożyć biszkopt. Wierzch polać rozpuszczoną mleczną czekoladą. SMACZNEGO ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawdor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 witam. Ciasto rewelacja, tylko krem chyba trochę za słodki, następnym razem spróbuję z mniejszą ilością cukru. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uretan Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Ależ to musi pięknie pachnieć!... A ja mam zakaz słodyczy do końca czerwca ;-) . Przynajmniej sobie poczytam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ali Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 Ile kakao dodać do ciasta ? w składnikach nie podane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawdor Opublikowano 31 Maja 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2005 ja dodałam ok 2 łyżek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość apla Opublikowano 20 Lipca 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2005 Robiłam to ciasto-PYCHA POLECAM WSZYSKIM, przepyszny rzeczywiście milky wey 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MONIKA.P Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 PYSZNY TYLKO JA ZMNIEJSZYŁAM ILOSC CUKRU I DODAJE TROSZKE WIECEJ JAK PÓŁ SZKLANKI POLECAM WSZYSTKIM ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2005 Mmm ..... wszyscy tak zachwalają - więc i ja muszę spróbować ;) :) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 3 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2006 ... no i spróbowałam :lol: Zrobiłam to ciasto w zeszłym roku na Święta Bożego Narodzenia (tylko zdjęcia mi się gdzieś zawieruszyły :P, ale już znalazłam :lol: ) To prawdziwy Milky Way - mam wszystkim ciasto to bardzo smakowało - polecam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Katarzyna Opublikowano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2006 Ja też robiłam wyszło super tylko następnym razem wezmę trochę mniej cukru, tak jak dla mnie jest za słodkie jak będzie mniej słodkie więcej się zje :P i tak poszło na raz moje łasuchy były zachwycone Dzięki pozdrawiam :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaya Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2007 Upiekłam milky weya. masa, którą przekłada się biszkopt nabiera właściwego smaku następnego dnia. wówczas ciasto rzeczwiście jest wspaniałe. zmodyfikowałam przepis na biszkopt nie dodając wody, ani oleju. wg mnie nie są konieczne. zamiast całej porcji mąki dopełniłam szklankę 2 łyżkami mączki. serdeczne dzięki dla autorki, bo warto było spróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 Dorota zdradź mi jeszcze w jakiej blaszce robiłaś.???Mam mleko w proszku już wiem co będę na urodziny robiła albo skusze się wcześniej. :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 To była blaszka ok. 25/36 cm... powodzenia i wszystkiego najlepszego :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Justyna.K Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2007 DOROTA dzięki to dopiero za miesiąc no niecały.... :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.