Katarzyna Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Miewacie czasami problemy z wyj臋ciem ciasta z blachy :-D :P Ja tak :grin: najcz臋艣ciej jak ciasto jest z kremem , bardzo puszyste :grin: lub pieczone w lod贸wce :razz: jak to m贸wi m贸j syn :razz: B臋d膮c u Cioci w Zawoi postanowi艂y艣my upiec sernik i jakie by艂o moje zdziwienie jak Ciocia naszykowa艂a blach臋 z wyjmowanym dnem :P Pojecha艂y艣my do sklepu gdzie wcze艣niej kupi艂a ow膮 blach臋 , ale niestety ju偶 nie by艂o :P Po powrocie do 艁odzi szuka艂am wsz臋dzie i znalaz艂am :razz: Przy okazji trafi艂am na tortownic臋 owaln膮 kt贸r膮 oczywi艣cie te偶 kupi艂am :razz: Za blach臋 zap艂aci艂am 7.50 z艂 a tortownic臋 12.50 z艂 wi臋c koszt niewielki , a jaka wygoda :razz: Dlatego postanowi艂am podzieli膰 si臋 z Wami moimi nowinkami :razz: Mo偶e te偶 miewacie k艂opoty 偶eby nie uszkodzi膰 ciacha :P a i pora teraz taka 偶e wi臋cej piecze si臋 w lod贸wce to i mo偶e komu艣 si臋 przyda :razz: Pozdrawiam serdecznie Katarzyna Cytuj
minia51 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 18 Czerwca 2008 Takie blachy mam 2, kupi艂am kiedy艣, kiedy艣 w Biedronce. Fajna sprawa! Owalnych tortownic jeszcze nie widzia艂am, ale jak spotkam to kupi臋. Pozdr贸wka. Cytuj
bernadettt Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Te偶 mam tak膮 blach臋,najlepiej sprawdza si臋 przy sernikach i ciastach "gotowych", czyli upieczonych w ca艂o艣ci do kt贸rych nie idzie ju偶 np. 偶aden krem,tylko wyci膮gamy i ju偶 mo偶na 艂adnie kroi膰 na tej blaszce.Co do tortownic to jest wiele rodzaj贸w,owalne i w kszta艂cie serca,w kszta艂cie ksi臋gi i r贸偶nych zwierz膮tek,jest tego multum. Ja mam dwie tradycyjne jedn膮 mniejsz膮 drug膮 wi臋ksz膮 i jak trzeba to robi臋 okr膮g艂y tort a ostatnio robi艂am "tort ksi臋g臋" 艂膮czony z dw贸ch biszkopt贸w i tylko musia艂am troszk臋 podrze藕bi膰 je 偶eby nada膰 odpowiedni kszta艂t i s膮dz臋 偶e z ka偶dym tortem tak mo偶na kombinowa膰.Te gotowe tortownice s膮 drogie,kilkadziesi膮t z艂otych za jedn膮,niemniej jednak je艣li kto艣 piecze du偶o tort贸w jest to udogodnienie. :grin: Cytuj
bietka Opublikowano 19 Czerwca 2008 Zg艂o艣 Opublikowano 19 Czerwca 2008 Od dawna mam tortownice r贸偶nej wielko艣ci i to ze szklanym dnem.Polecam.W Lidlu bywaj膮.Ciasta mog膮 by膰 serwowane bezpo艣rednio na dnie bo szk艂o nie wp艂ywa na smak ciasta i wygl膮da to przyzwoicie. Cytuj
basga Opublikowano 10 Marca 2009 Zg艂o艣 Opublikowano 10 Marca 2009 Strasznie bym chcia艂a tak膮 du偶膮 z wyjmowanym dnem jak Kasi ale naprawd臋 nigdzie nie spotka艂am.W Lidlu maj膮 by膰 takie kwadratowe z ciemnego metalu odpinane ale za ponad 30 z艂. Cytuj
Katarzyna Opublikowano 10 Marca 2009 Autor Zg艂o艣 Opublikowano 10 Marca 2009 Basiu u mnie s膮 ale tylko takie kwadratowe > tych jajowatych co艣 ostatnio nie widzia艂am ;) Cytuj
Izunia2007 Opublikowano 14 Marca 2009 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Marca 2009 Z wyjmowanym dnem mam kilka i maja juz chyba ponad 10 lat. Cytuj
Christina Opublikowano 14 Marca 2009 Zg艂o艣 Opublikowano 14 Marca 2009 Kurcze... a ja z wyjmowanym dnem mam tylko tortownice... ;) R贸wnie偶 musz臋 poszuka膰 innych form z wyjmowanym dnem... Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.