Skocz do zawarto艣ci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Miewacie czasami problemy z wyj臋ciem ciasta z blachy :-D :P Ja tak :grin: najcz臋艣ciej jak ciasto jest z kremem , bardzo puszyste :grin: lub pieczone w lod贸wce :razz: jak to m贸wi m贸j syn :razz: B臋d膮c u Cioci w Zawoi postanowi艂y艣my upiec sernik i jakie by艂o moje zdziwienie jak Ciocia naszykowa艂a blach臋 z wyjmowanym dnem :P Pojecha艂y艣my do sklepu gdzie wcze艣niej kupi艂a ow膮 blach臋 , ale niestety ju偶 nie by艂o :P Po powrocie do 艁odzi szuka艂am wsz臋dzie i znalaz艂am :razz: Przy okazji trafi艂am na tortownic臋 owaln膮 kt贸r膮 oczywi艣cie te偶 kupi艂am :razz: Za blach臋 zap艂aci艂am 7.50 z艂 a tortownic臋 12.50 z艂 wi臋c koszt niewielki , a jaka wygoda :razz: Dlatego postanowi艂am podzieli膰 si臋 z Wami moimi nowinkami :razz: Mo偶e te偶 miewacie k艂opoty 偶eby nie uszkodzi膰 ciacha :P a i pora teraz taka 偶e wi臋cej piecze si臋 w lod贸wce to i mo偶e komu艣 si臋 przyda :razz: Pozdrawiam serdecznie Katarzyna

post-3146-1213786401_thumb.jpg

post-3146-1213786448_thumb.jpg

Opublikowano

Te偶 mam tak膮 blach臋,najlepiej sprawdza si臋 przy sernikach i ciastach "gotowych", czyli upieczonych w ca艂o艣ci do kt贸rych nie idzie ju偶 np. 偶aden krem,tylko wyci膮gamy i ju偶 mo偶na 艂adnie kroi膰 na tej blaszce.Co do tortownic to jest wiele rodzaj贸w,owalne i w kszta艂cie serca,w kszta艂cie ksi臋gi i r贸偶nych zwierz膮tek,jest tego multum. Ja mam dwie tradycyjne jedn膮 mniejsz膮 drug膮 wi臋ksz膮 i jak trzeba to robi臋 okr膮g艂y tort a ostatnio robi艂am "tort ksi臋g臋" 艂膮czony z dw贸ch biszkopt贸w i tylko musia艂am troszk臋 podrze藕bi膰 je 偶eby nada膰 odpowiedni kszta艂t i s膮dz臋 偶e z ka偶dym tortem tak mo偶na kombinowa膰.Te gotowe tortownice s膮 drogie,kilkadziesi膮t z艂otych za jedn膮,niemniej jednak je艣li kto艣 piecze du偶o tort贸w jest to udogodnienie. :grin:

Opublikowano

Od dawna mam tortownice r贸偶nej wielko艣ci i to ze szklanym dnem.Polecam.W Lidlu bywaj膮.Ciasta mog膮 by膰 serwowane bezpo艣rednio na dnie bo szk艂o nie wp艂ywa na smak ciasta i wygl膮da to przyzwoicie.

• 8 miesi臋cy temu...
Opublikowano

Strasznie bym chcia艂a tak膮 du偶膮 z wyjmowanym dnem jak Kasi ale naprawd臋 nigdzie nie spotka艂am.W Lidlu maj膮 by膰 takie kwadratowe z ciemnego metalu odpinane ale za ponad 30 z艂.

Do艂膮cz do dyskusji

Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.

Go艣膰
Dodaj odpowied藕 do tematu...

×   Wklejono zawarto艣膰 z formatowaniem.   Usu艅 formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odno艣nik zosta艂 automatycznie osadzony.   Przywr贸膰 wy艣wietlanie jako odno艣nik

×   Przywr贸cono poprzedni膮 zawarto艣膰.   Wyczy艣膰 edytor

×   Nie mo偶esz bezpo艣rednio wklei膰 grafiki. Dodaj lub za艂膮cz grafiki z adresu URL.

• Ostatnio przegl膮daj膮cy   0 u偶ytkownik贸w

• Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w przegl膮daj膮cych t臋 stron臋.
  • Dodaj now膮 pozycj臋...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki u偶ytkowania.