Skocz do zawartości

Jabłecznik Z Budyniem I Bitą śmietaną


teresap

Rekomendowane odpowiedzi

  • Odpowiedzi 65
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Biszkopt (ja zawsze robie ten)

5-6 jajek (zależy od wielkości biszkoptu)

1/2 szk mąki tortowej

1/2 szk mąki ziemniaczanej

3/4 szk cukru

1 łyżeczka proszku

Oddzielić białka od żółtek i do żółtek dodać 1/2 łyżeczki octu roztrzepać i zostawić

Białka ubić z szczyptą soli +cukier +żółtka+ mąka z proszkiem zmieszana = ciasto ,czyli spód naszego placka

Witam.nie mam pojecia co do pieczenia cist.POMÓZ PROSZĘ.

CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA,CZY NA SUROWE CIASTO NAŁOZYC JABŁKA I UPIEC.JESTEM BEZTALENCIEM... :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cieszę się że ciasto smakuje , a na dodatek nie sprawia problemu

Pozdrawiam i całuski ora podziękowanie za opinie synowi Ali , bo jest to opinia bardzo cenna a przede wszystkim szczera Papaaaa

Proszę o degustację następnego wypieku :)

teresap...a jaki masz następny, pyszny wypiek? :lol:
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

CZY Z TYCH PRODUKTÓW UPIEC TEN BISZKOPT I NA NIM NAŁŻYC JABŁKA,

TAK - upiec biszkopt

Jak biszkopt przestygnie nałożyc gorące jabłka i znów poczeka na wystygniecie i bita śmietana ...............

CZEKAM NA OPINIE I UDOWODNIENIE SOBIE ŻE NIE JEST TAK ŻLE , TYLKO TROSZKIE ODWAGI

CZEKAM NA ZDJĘCIE :)

A propo nowego ciasta tak mam tylko brak mi czasu i jeszcze zrobiłam zdjęcia i syn je gdzieś zasiał ,, obiecuje wstawi przepis jak najszybciej

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 11 miesięcy później...
teresap... nie wiem już który raz robię twój jabłecznik, i zawsze wychodzi super pyszny :grin: żałuję tylko,że syn zabrał aparat i nie mogę pokazać mojego wypieku, twojego super jabłecznika :D może kiedyś mi się uda? pozdrawiam serdecznie :-D
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dziś przywiozłam jabłka to na środę, lub sobotę będzie nowa wersja szarlotki :mrgreen:

Kasiu naprawdę polecam, tym bardziej że teraz jest pora tz. jabłkowa, a co do jabłecznika to na pewno nie pożałujesz.

Ja ostatnio piekłam 5.11. na imieniny męża i dziś na urodziny syna.

Wszystkim polecam i czekam na opinie

POZDRAWIAM

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.