Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Jadłam te pierogi u mojej kuzynki , tak mi smakowały że wstydziłam się brać następnego

Zrobiłam je sama co prawda troszkę czasu upłynęło bo w adwencie , ale naprawdę są dobre , robiłam różne ; parzone wodą ,i pół na pół i z jajkiem , te są najnaj

Co najciekawsze nawet jeden mi się nie rozkleił :)

Najpierw dać zsiadłe mleko a potem dosypywać mąkę tak aby ciasto było elastyczne

Farsz każdy ma swój no i że można je połać śmietano czy konfiturami czy tłuszczem itp.……..

Oczywiście wrzucamy na gotująco osoloną wodę

SMACZNEGO

post-6127-1231762087_thumb.jpg

post-6127-1231762105_thumb.jpg

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Zaciekawił mnie ten przepis na cisto inne niż zwykle robię .Pierogi wyszły pierwsza klasa .Super miękkie i bardzo delikatne .Trochę mi się kleiło ciasto ,bo nie wiedziłaam jak ma być konsystencja , dodałam więcej maki i było ok.... zrobiłam z mniejszej porcji i zostały wszystkie skonsumowane .Polecam z czystym sumieniem . Należy się wysoka nota . Dziękuje za przepis -pozdrawiam.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Uwielbiam pierogi, ale prawdę mówiąc robiłam tylko 1 raz, a gotuję od 22 lat. Po pierwszej, nieudanej próbie, "złożyłam broń". Te Twoje pierogi wyglądają tak, że dostałam ślinotoku. Chciałabym wypróbować Twój przepis. Tylko mam pytanie. Z kąd wziąć zsiadłe mleko w mieście. To z kartona się nie zsiądzie, robi się gorzkie, podobno można kupić w markiecie ale czy takie coś się nada? Może można zastąpić jogurtem naturalnym? Z rozrzewieniem wspominam lata, kiedy babcia pytała się: napijesz się zsiadłego mleka - a ja udawałam, że nie słyszę. Minęło prawie 40 lat i teraz mi wstyd. Napiłabym się, takiego zimnego i gęstego, że nożem można kroić. O rany to były czasy. :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

WITAM i zgadzam się z twierdzeniem "to były czasy" ???

Wracając do pierogów i zsiadłego mleczka , to myślę że bardziej by tu pasował kefir i to taki gęsty.

Proszę spróbować

Czekam na opinie i mam nadzieje że ta szóstka nie spadnie :)

POZDRAWIAM

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

teresap, zaintrygował mnie ten przepis na pierogi z zsiadłym mlekiem ;) przyznam,ze nigdy nie spotkałam się z takim przepisem,a pierogi robię już naście lat...ja daję do mąki,ciepłą wodę z tłuszczem -może być margaryna,masło,obojętnie-i szczyptę soli, chociaż woda jest też solona, ale to w niczym nie przeszkadza...jak zrobię te pierogi,to dam Ci znać,jak mi wyszły i czy w ogóle wyszły :) ale przepis jest na prawdę ciekawy...

pozdrawiam :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.