Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

To i ja muszę koniecznie wypróbować ten przepis :) Jeszcze takich nie robiłam , a też mi się zdarzało że się rozlepiały :) Mam jeszcze pytanie > zawsze robię większą ilość > dzieci lubią odsmażane czy będą się nadawały? Tak orientacyjnie ile muszę mieć mleka żeby zrobić z około 1 kg mąki ? Pozdrawiam serdecznie Syn przyjedzie na urlop to koniecznie muszę zrobić > ale będzie zaskoczenie :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Najczęściej odpowiadający w tym temacie

Dodane obrazy

Kasiu tak mi przykro ale nie wiem ile było tego mleka , ja robie na” oko „to na pewno zależ i od mleka .Ja wlewam np. 1 szk., czy2 szk. mleka i dosypuje mąkę , do odpowiedniej konsystencji .

Wypośrodkuj i daj 1 1/2 szk.

Mam nadzieje że wypróbujesz i synowi , i całej rodzinie będą smakować .

POZDRAWIAM I CZEKAM

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pierogi wyszły >>> Super :mrgreen: Ciasto jest elastyczne i niema problemów przy zlepianiu :oops: Na 1 kg mąki użyłam 2 dużych jogurtów Bakomy :-( Jak dla mnie rewelacja > teraz już tak będę robiła pierogi :D Dzięki za przepis :D

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Niesamowity przepis. Ja robilam pierogi dwa razy w zyciu. Pierwsze wyszly troche twarde, a drugie sie rozklejaly... no ale dalo sie zjesc... Ten przepis to jakas rewolucja :D I na bank zrobie w ten lub przyszly weekend, zwlaszcza, ze tyle pozytywnych opini :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jadłam te pierogi u mojej kuzynki , tak mi smakowały że wstydziłam się brać następnego

Zrobiłam je sama co prawda troszkę czasu upłynęło bo w adwencie , ale naprawdę są dobre , robiłam różne ; parzone wodą ,i pół na pół i z jajkiem , te są najnaj

Co najciekawsze nawet jeden mi się nie rozkleił :D

Najpierw dać zsiadłe mleko a potem dosypywać mąkę tak aby ciasto było elastyczne

Farsz każdy ma swój no i że można je połać śmietano czy konfiturami czy tłuszczem itp.……..

Oczywiście wrzucamy na gotująco osoloną wodę

SMACZNEGO

Robiłam wczoraj pierogi,ale zamiast zsiadłego mleka dodałam jogurtu i wody.Wyszły super.Wszystkim smakowało.Także może być i jogurt.
Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.