Skocz do zawartości

Jaki Olej Do Frytek?


Gość dawid1346

Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

ODRADZAM słonecznikowy, olej ten należy spożywać na zimno, a podgrzewać można go tylko do 100C polecam fryturę, kiedyś mozna było ją zakupić w biedronce, na codzień w hurtowniach gastro, makro itd. olej rzepakowy też jest dobry i ZDROWY, wbrew istniejącej opinii, wartościami odżywczymi jest bardzo zblizony oliwie z oliwek. ma prawie identyczną zawrtość kwasów tłuszczowych. tak więc na koniec powtarzam jeszcze raz, nie należy smażyć na oleju słonecznikowym! lepiej wybierz smalec, olej rzepakowy lub oliwe z oliwek.

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
  • 1 miesiąc później...
  • 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące później...
  • 1 rok później...

Wygrzebałam trochę stary temat, bo szukałam czegoś o frytkach i postanowiłam sprostować jedną rzecz - co do tych kwasów tłuszczowych to rzepak wypada dużo lepiej niż oliwa z oliwek :) Ma dużo mniej kwasów nasyconych czyli tych powodujących choroby serca itp, a dużo więcej tych dobrych, jak np Omega3 :) Generalnie olej rzepakowy jest pod tym względem najzdrowszy i to na nim najlepiej smażyć, nie tylko frytki :)

Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.