Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

koczelada

Smakowicze
  • Zawartość

    18
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

  • Wygrane w rankingu

    1

Ostatnia wygrana koczelada w dniu 16 Czerwiec 2018

Użytkownicy przyznają koczelada punkty reputacji!

Reputacja

3 Neutralny

O koczelada

  • Tytuł
    Nowy forumowicz

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Mężczyzna
  1. popieram słowa czarnej :) albo można mieszać własne musli - kupić płatki owsiane i dodać ulubione suszone owoce
  2. Dobre! ;) Ktoś miał na prawdę fajny pomysł :)
  3. O, to temat dla mnie, bo mi białka zalegają w lodówce ;) Czy wiecie może jak długo można przechowywać białka? Bo w sumie to nie wiem czy jeszcze się do czegoś nadają...
  4. To hartowanie jogurtu jest bardzo ważne! Bez tego mi nigdy nie wychodzi...
  5. Ja chyba muszę zacząć go robić częściej niż raz na rok bo mi strasznie smakuje ;)
  6. koczelada

    Lody Inaczej Podane

    A to ciekawe :) Chętnie wypróbuję przy najbliższej okazji.
  7. koczelada

    Panierki

    Ja lubię do panierki dodać trochę twardego, drobno startego sera :) Jest pycha.
  8. Nie orientuję się za bardzo co to za dieta, ale generalnie ja jestem fanką oleju rzepakowego, nie lnianego. Kwasy omeg-3 to jedno, ale olej roślinny ma więcej składników. Według najświeższych doniesień olej rzepakowy ma najkorzystniejszy skład pośród olejów roślinnych, a i omega-3 ma dość wysoki poziom.
  9. Iron_man prawdę mówiąc nie wiem czy sezamowy by się tu sprawdził, bo ma jednak dość charakterystyczny ten aromat. No i nie wspomnę o tym, że rzepakowy jest zdrowszy :)
  10. robię czasami podobny obiad, tylko, że nie traktuję tego jako posypki tylko po prostu kurczaka kładę osobno i polewam wszystko sosikiem czosnkowym :)
  11. koczelada

    Zupa Serowo-Porowa

    To jedna z moich ulubionych zupek :) Zawsze robię wielki gar i zajadam się nią potem przez trzy dni ;)
  12. Taki normalny krem do tortu może spływać. Spróbuj poszukać może jakiegoś przepisu na frosting do muffinków albo zrób jakąś maślaną masę :)
  13. To ja polecam tagliatelle z łososiem i szpinakiem - brzmi i smakuje nieziemsko, a w przygotowaniu łatwizna :) Tutaj masz przykładowy przepis: http://gruszkazfartuszka.blox.pl/2011/12/tagliatelle-w-kremowym-sosie-z-lososiem-i.html :)
  14. Wygrzebałam trochę stary temat, bo szukałam czegoś o frytkach i postanowiłam sprostować jedną rzecz - co do tych kwasów tłuszczowych to rzepak wypada dużo lepiej niż oliwa z oliwek :) Ma dużo mniej kwasów nasyconych czyli tych powodujących choroby serca itp, a dużo więcej tych dobrych, jak np Omega3 :) Generalnie olej rzepakowy jest pod tym względem najzdrowszy i to na nim najlepiej smażyć, nie tylko frytki :)
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.