Kasia M. Opublikowano 30 Maja 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 Witam, ostatnio przeglądałam "stare" gazety kulinarne i chciałabym się podzielić nową (dla mnie) panierką do piersi z kurczaka. Panierka z marchewki: Ucieramy marchewkę na drobnej tarce (nie na papkę, na takie nitki) i odciskamy ze soku. Obtaczamy piersi kurczaka w mące pszennej wymieszanej pół na pół z kukurydzianą, Moczymy w jajku z solą (jak zwykłe kotlety), ja tu dodaję trochę suszonych ziół, Obklejamy marchewką i smażymy na mozno rozgrzanym tłuszczu aż się delikatnie przyrumienią. Bardzo polecam i zapraszam do podsuwania kolejnych pomysłów na panierki do mięs. Pozdrawiam ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elizabethh Opublikowano 30 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2011 Ja używam oczywiście panierki z bułki tartej, mąki i płatków kukurydzianych. wcześniej albo moczę mięso w marynacie, albo przyprawy dodaję do jajka w którym zamaczam mięsko przed panierowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 O marchewce to nie słyszałam, spodobał mi się ten pomysł, muszę tak kiedyś zrobić - dziękuję :) Ja słyszałam o panierce z chipsów, trzeba je tylko wcześniej połamać na mniejsze kawałki i panierować mięso - w mące, w jajku i w chipsach - podobno pycha :razz: A same przyprawy to dodaje się na różne sposoby, tzn. albo obsypuje się samo mięso przyprawami albo dodaje się je do jajka albo do suchej panierki. U mnie w domu - babcia, mama, córka - każda robi inaczej i nie wiem dlaczego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Panierka z sezamem Kotlety zanurzyć w jajku, następnie w bułce tartej wymieszanej z sezamem 1:1. Panierka z wiórków kokosowych Kotlety zanurzyć w jajku, następnie w wiórkach kokosowych. Polecam obydwie. Kokosowa jest najsmaczniejsza z kurczakiem. Smacznego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 31 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2011 Też ciekawe Aniu, dziękuję w przyszłości wypróbuję :razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Hmmm... pierwszy raz słyszę o takiej panierce, będę musiała spróbować :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tERSON1k Opublikowano 8 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Panierka z parmezanu: Parmezan przetrzeć przez tarkę na drobnych oczkach i wymieszać pół na pół z bułką tartą(można zamiast bułki użyć jakiś sucharów, czy też smakowych krakersów, w tedy będzie smaczniejsze :) ) Kotlety wrzucić w jajko i potem dokładnie obtoczyć w panierce. Jadłem z kurzą piersią, naprawdę dobre :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinowa_babeczka Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Panierka z płatkami migdałowymi: Pierś moczymy w jajku i tylko w płatkach migdałowych tak by cała pierś była nimi oblepiona. Naprawdę pyszne i o wiele mniej kaloryczne niż bułka tarta ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 30 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 Ja zwykle robie : mąka + jajko + bułka tarta i na olej. ale robiłam również w płatkach mussli i na forum jest przepis ze zdjęciem Jadłam też kotlety właśnie w wiórkach kokosowych i w platkach kukurydzianych :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeLarge Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 orzechy zamiast bułki tartej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtas Opublikowano 1 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Ziemniaki pokrojone w plastry lub nitki na mandolinie odsączone w zimnej wodzie zawijamy co chcemy ( krewetki paski kurczaka itp ) smażymy na gorącym oleju - jeśli to konkretny kawał mięcha lub ryby - najpierw smażymy potem do piekarnika żeby doszło w środku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicz Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Polecam łyżeczkę pieprzu cayenne na miseczkę mąki. Tak opanierowany kurczak smakuje zupełnie jak z kfc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dorota Opublikowano 25 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2011 Ja ostatnio smażyłam kurczaka w wiórkach kokosowych - pycha :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koczelada Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2011 Ja lubię do panierki dodać trochę twardego, drobno startego sera :) Jest pycha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.