AnnaK Opublikowano 25 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2010 5-6 dużych ziemniaków 15 dag serka topionego śmietankowego starty ser żółty szczypiorek, natka pietruszki, sól, pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Po ostudzeniu wydrążyć łyżką środki zostawiając ok 0,5 cm brzegi. Miąższ rozetrzeć, wymieszać z serkiem topionym, szczypiorkiem i natką. Doprawić solą i pieprzem. Farszem napełnić połówki ziemniaków, posypać żółtym serem i piec około 20-30 minut w 200 st.C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anette Opublikowano 9 Maja 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2011 Bardzo dobre są też ziemniaki nadziewane twarożkiem z dodatkami ( rzodkiewką czy papryką ) dodatkowo jest bardzo szybkie do zrobienia bo można kupić gotowy już twarożek z tym co nam najbardziej smakuje, tylko trzeba wybrać dobry żeby nie był maziowaty, więc cała praca to tylko ziemniaki ,,, pychota ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongirl Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Jezus Maria jaki jestem głodny jak to czytam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Robiłam podobne ale do nadzienia dodawałam czosnek albo smażoną wcześniej cebulkę, pyszne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smakija Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Świetny przepis tylko ja robiłam nadziewane smazona cebulka z pieczarkami i tez wyszlo swietne chociaz ten przepis jest lzejszy na letnie dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marmoladka Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 mam takie głupie pytanie - czy te ziemniczki trzeba wyciągnąć w jakimś odpowiednim momencie? np jak są na wpół ugotowane? bo mi się wydaje, że po tym ostatecznym pieczeniu całe się rozsypią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.