Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

post-25717-073487300 1310650793_thumb.jp

Gotuję wywar warzywny (dla każdej zupy niemalże identyczny, czyli np. noga + włoszczyzna). Veganie pokręcą nosami, ale dla nich trochę poszperałam i znalazłam przepis na tzw. wege bulion: 2 marchewki, 2 pory, 1 pietruszka, kawałek korzenia selera, parę liści lubczyku do smaku i cebula. Taki czy inny wywar gotujemy około 15-20 min. Przygotowuję botwinkę: dokładnie myję, kroję na małe kawałki i wrzucam do gotującego się wywaru. Na koniec wciskam do zupy całą cytrynę (polecam użycie małego sitka). I doprawiam do smaku: cukier, sól, pieprz. Myję, kroję świeży koper i wrzucam szczyptę do talerza.

Wlewam zupę i dodaję łyżkę śmietany 18%. Zupa jest gotowa i pyszna.

foto krok po kroku: https://www.facebook...176386815756041

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.