teresap Opublikowano 7 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Polecam roladkie może nie najtańsza ale smaczna i ładnie wygląda Przepis pochodzi z Internetu Składniki 1 opakowanie mrożonego szpinaku tak 45-50 dag 2 łyżki mąki nie za kopiaste 4-5 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 4 jajka 2 serki śmietankowe 20dag. łososia w plastrach Przygotowanie Na masełku podsmażamy szpinak i 2 ząbki czosnku przeciśnięty przez praskie (ja ścieram na tarce) sól ,pieprz Osączyć na sitku i studzimy . Dodajemy żółtka i piane z białek i delikatnie mieszamy plus mąkę i znów delikatnie wymieszać aby nie było grudek . Pieczemy 15 minut w temperaturze 190 na blasze (tej która jest w piekarniku w komplecie )wyłożonej papierem Zimny placek smarujemy serkiem wymieszanym z roztartym serkiem i na to układamy łososia tak aby pokryć całość Zwijamy w folię do żywności i do lodówki np. na noc Kroimy – SMACZNEG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figiel Opublikowano 8 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wygląda to pierwszorzędnie ! myśle ,że mozna zastapić łososia czymś innym , np. szynką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 11 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2011 Nie pomyślałam "figiel" ale masz rację wypróbuję tylko dam serek smakowy POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
renigliwice Opublikowano 12 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 Podoba mi się ten przepis, bardzo oryginalny. Wypróbuję na pewno. Pozdrawiam. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Reniu czekam na opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebiernacka Opublikowano 1 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 jadłam te roladki na weselu znikły bardzo szybko ,naprawde pyszne pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruszonka Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 mmm dziękuję za ten przepis! uwielbiam połączenie łososia i szpinaku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teresap Opublikowano 9 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Święta i nie wyobrażam aby brakło roladki na stole POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Fifek Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Coś pysznego i na pewno nie zastępowałabym niczym łososia wędzonego, bo to samo zdrowie i smak. Łosoś zawiera niezbędne kwasy Omega3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AnnaK Opublikowano 24 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2014 Do serka dodaję trochę fety, zyskuje na smaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spoon Opublikowano 12 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2014 Robiłam coś podobnego tylko zamiast piec placek używałam takiego do tortilli kupnego i też było ok :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.