sylwuśka Opublikowano 9 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Skrzydełka czyścimy obcinamy końcówki, myjemy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, albo przyprawą do kurczaka.Smażymy na rozgrzanej patelni.Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnie wrzucamy pokrojoną w piórka cebule, podsmażamy. Dodajemy jednego dużego pomidora, albo jedną puszkę z pomidorami :) wlewamy pół szklanki wody.Dwie łyżki miodu i dwie łyżki przecieru pomidorowego. doprawiamy solą pieprzem i ostrą papryką. Aż nam się wszystko ładnie sklaruje. Zalewamy tym kurczaka i wsadzamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem . skrzydełka możemy zamienić na żeberka do których dodajmy majeranek :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ManiekStryj Opublikowano 27 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2012 JA bym zrobił to danie troszeczkę inaczej a mianowicie Skrzydełka lekko podgotował nie do końca następnie przyprawił włożył do żaroodpornego naczynia podpiekł trochę i następnie dodał kolejno jak napisane powyżej ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwuśka Opublikowano 29 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2012 skrzydełka doprawiamy wcześniej a smaży się po to by skórka była chrupiąca. Gotowane skrzydełka wsadzone do żaroodpornego naczynie będą później zbyt miękkie i wyjdzie z nich mamałyga. A to mają być skrzydełka pieczone do pochrupania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polsam12 Opublikowano 14 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2012 Też coś podobnego próbowałem zrobić, ale z "pałeczek" z kurczaka, z miodem, no nie wyszło, bo kiedy smażyłem to mi się za szybko ściął miód, ale ten przepis przyznaje ciekawy ;-) Zapraszam: https://pablo25kasek.blogspot.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość uzytkownik10 Opublikowano 22 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2013 A ja osobiście nie przepadam za skrzydełkami w miodzie. O wiele bardziej wolę takie tradycyjne, dobrze doprawione i upieczone na chrupiącą skórkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UwielbiamJesc Opublikowano 2 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2013 Przepis bardzo ciekawy ! jutro niedziela będę próbować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabriellla Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Właśnie się zastanawiałam, co wymyśleć na jutrzejszy obiad, i już wiem. Ale tak po swojemu, sól, miód, sos sojowy- i prosto do piekarnika. Słodycz mi bardzo pasuje do skrzydełek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.