Skocz do zawartości

Skrzydełka Z Miodem


sylwuśka

Rekomendowane odpowiedzi

Skrzydełka czyścimy obcinamy końcówki, myjemy. Następnie doprawiamy solą i pieprzem, albo przyprawą do kurczaka.Smażymy na rozgrzanej patelni.Następnie wkładamy do naczynia żaroodpornego. Na patelnie wrzucamy pokrojoną w piórka cebule, podsmażamy. Dodajemy jednego dużego pomidora, albo jedną puszkę z pomidorami :) wlewamy pół szklanki wody.Dwie łyżki miodu i dwie łyżki przecieru pomidorowego. doprawiamy solą pieprzem i ostrą papryką. Aż nam się wszystko ładnie sklaruje. Zalewamy tym kurczaka i wsadzamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy pod przykryciem . skrzydełka możemy zamienić na żeberka do których dodajmy majeranek :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...

skrzydełka doprawiamy wcześniej a smaży się po to by skórka była chrupiąca. Gotowane skrzydełka wsadzone do żaroodpornego naczynie będą później zbyt miękkie i wyjdzie z nich mamałyga. A to mają być skrzydełka pieczone do pochrupania ...

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc później...
  • 9 miesięcy później...
  • 2 miesiące później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić obrazków. Dodaj lub załącz obrazki z adresu URL.

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.