korina176 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2010 chlebki są rewelacyjne !! idealne do nadziewania Pozdrawiam autorkę przepisu i POLECAM WSZYSTKIM !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnnaK 17 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Październik 2010 Na jaką grubość rozwałkować ciasto? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Emillia 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Sierpień 2011 Przepis sprawdziłam już dość dawno... U nas się jest uwielbiany! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pasibrzuch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2012 Chetnie skorzystam z przepisu i spróbuje jeszcze raz. Ostatnio robiłam wg jakiegoś innego znalezionego w necie - w smaku wyszły boskie, ale niestety tylko 1, góra 2 z 8 chlebków można było uznać za wizualnie udane (dziura w środku, nie przypalone itd). Ale praktyka czyni mistrza :) Podziele sie wrażeniami z drugiego podejścia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
raq102 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2013 Często używam w kuchni chlebka pita ale muszę przyznać, że do tej pory zawsze go kupowałam… .:( To Samantha zawstydziła mnie przygotowując własnoręcznie te pyszne chlebki, więc obiecałam sobie, że następnym razem też sama je przygotuję i tak też zrobiłam… Zapraszam na chlebek pita podany z kurczakiem i sosem czosnkowym. Składniki na chlebek pita: 1 łyżeczka suszonych drożdży60g mąki razowej chlebowej250g mąki chlebowej pszennej plus extra do podsypania1 łyżeczka soli2 łyżki nasion kminku2 łyżeczki oliwy plus extra do natłuszczeniaSkładniki na farsz:1-2 piersi z kurczaka2 papryki2 cebulesól, pieprz, papryka w proszku, sos sojowyoliwa do smażeniaSkładniki na sos:200g jogurtu naturalnego (można dodać 1-2 łyżki majonezu)2-3 ząbki czosnkukopereksól, pieprz Mieszam drożdże z 4 łyżkami letniej wody i odstawiam na 5 minut. Do dużej miski przesiewam obie mąki i dodaję sól i kminek. W środku robię zagłębienie w które wlewam drożdże, 190 ml letniej wody i oliwę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach