smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na ciasta

Jabłecznik z bitą śmietaną na zimno
Jabłka rozkroić, oczyścić z gniazd nasiennych, obrać ze skórki, opłukać i pokroić w dużą kostkę.
Stracciatella z galaretką bez pieczenia
Jeśli macie ochotę na pyszne ciacho, a nie chce Wam się piec, bądź nie macie piekarnika.
Ciasto stracciatella z galaretką
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Kokosowy sernik na kakaowym spodzie
Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Budyniowiec z wiśniami na zimno
250 ml mleka wlać do miski, dodać do niego mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, wbić całe jajka i razem zmiksować.
Kruche ciasto ze śliwkami
Jajka ubić ze szczyptą soli, następnie wsypać cukier trzcinowy, cukier waniliowy i ubijać.
Biszkopt z wiśniami, malinami i śmietanką
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Dodać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie szklista.
Biszkopt z masą śmietankową i gruszkami
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Budyniowiec ze śliwkami na biszkoptach
Przepyszne, pełne słonecznego lata ciacho ze śliwkami :) i to bez pieczenia! Takie cudo można zrobić nie mając nawet piernika, polecam :)
Krucha śliwkowo-jabłkowa pychotka z lukrem
Owoce lata i jesień w pysznym i aromatycznym kruchym cieście, a to wszystko polane słodkim lukrem - pycha!
Jabłkowo-cukiniowe ciasto na biszkopcie
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż cukier się rozpuści.
Kakaowo-budyniowe z jabłkami
Jajka ubić ze szczyptą soli, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie wsypać mąkę pszenną, dodać masło, kakao do ciast i proszek do pieczenia.
Puszyste kakaowe ciasto z jabłkami
Jabłka obrać ze skórki, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w kostkę. Przełożyć do miski, dodać cynamon i wymieszać.
Sypane orzechowe ciasto z czarną porzeczką
Orzechy włoskie obrać z łupinek i zmielić w maszynce do mielenia orzechów lub zetrzeć na tarce o małych oczkach (ewentualnie kupić gotowe już zmielone).
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.