Najpopularniejsze przepisy na ciasta

Ciasto Lion
Słodkie, warstwowe i bez pieczenia - brzmi kusząco, prawda?? ;) Ciasto to jest rewelacyjne i pasuje na wszystkie okazje!
Ziemniaczane pączki
Ziemniaki obrać ze skórki i ugotować. Następnie gorące ziemniaki przecisnąć przez praskę i przełożyć do dużej miski.
Kruche i delikatne faworki
Zgodnie ze staropolskim obyczajem Karnawał to czas smażenia pączków i faworków :) Ja na dobry początek wybrałam faworki!
Faworki pieczone w piekarniku
Czy faworki można upiec w piekarniku?? Pewnie, że taaak :) Te z piekarnika są chrupiące i mają znacznie mniej kalorii niż te smażone na głębokim tłuszczu.
Faworki czyli chrust
Wszystkie składniki wymieszać. Cieniutko (1 mm) rozwałkować, pokroić w kilkucentymetrowe (8-10) paseczki o szerokości 1-2 centymetrów.
Pączki na gazowanej wodzie
Drożdże rozetrzeć z połową cukru, dodać kilka łyżek mąki pszennej (około 3 łyżki) i razem wymieszać.
Pączki serowo-ziemniaczane
To fajny pomysł na szybkie pączki, i to bez drożdży i bez "rośnięcia" ;) Tutaj formujemy pączka i od razu go smażymy - tzw.
Miękkie pączki w cytrynowym lukrze
Fajny, sprawdzony przepis na miękkie i sprężyste pączki w słodko-orzeźwiającym lukrze - mniam :)
Błyskawiczne chruściki z foremki
Szybkie, łatwe, słodkie, apetyczne i bardzo chrupiące chruściki na karnawałowy czas :)
Biszkopcikowiec na zimno
Rewelacyjne ciacho na każdą okazję i to bez pieczenia! Warto się skusić :) Jest łatwe i dosyć szybkie do zrobienia, a wygląda obłędnie :)
reklama
Szybkie pączki z lodówki
Szybki przepis na smakowite pączki. Tutaj nie trzeba czekać, aż rozczyn i ciasto podrośnie.
Słodkie faworki
Chrupiące, żółciutkie i bardzo smaczne faworki - łatwe i proste do wykonania, wychodzi ich dużo, ale znikają bardzo szybko ;) Smacznego! :)
Sernik na biszkopcie
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać dalej.
Lekkie faworki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie rozłożyć. Pokroić radełkiem na 3 długie poziome paski, a następnie na około 15 pionowych pasków.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.