smaczny.pl przepisy kulinarne

Najpopularniejsze przepisy na ciasta

Śmietankowo-budyniowa pokusa
Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie sztywna i gładka.
Szarlotka sypana - błyskawiczne i przepyszne ciasto z jabłuszkami
Do miski wsypać mąkę pszenną, bułkę tartą, kaszę mannę, cukier trzcinowy, proszek do pieczenia oraz szczyptę cynamonu i kardamonu.
Owsiane ciasto z jabłkami i gruszkami
Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę. Dalej ucierając dodawać cukier i żółtka.
Kruchy torcik z malinami
Przepyszny, aromatyczny, owocowy i zdrowy torcik :) Bo prawie cała pszenna mąka została tutaj zastąpiona tą zdrowszą :)
Cukiniowo-jabłkowe ciasto z cytrynową nutką
Sprawdzony pomysł na słodkie wykorzystanie cukinii. Brzmi ciekawie, nieprawdaż? ;)
Kruche ciasto z budyniową pianką i aronią
Kolejna słodka propozycja dla miłośników kruchych ciast :) Tym razem z budyniową pianką i bardzo zdrową aronią.
Ciasteczka francuskie z bananami
To fajny sposób na błyskawiczne ciasteczka z ulubionego przez większość z nas ciasta francuskiego z dodatkiem smacznych bananów :)
Biszkopt z Nutellą i suszonymi śliwkami
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, kakao i proszek do pieczenia.
Ucierany placek z jabłkami
Jabłka obrać i pokroić na dość cienkie plastry. Mąkę pszenną połączyć z ziemniaczaną oraz z proszkiem do pieczenia.
Ciasto styropian
Do mąki pszennej dodać margarynę, żółtka, cukier i proszek do pieczenia. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto.
Pulchna szarlotka
Jabłka obrać i pokroić w ósemki. Smażyć z cukrem około 15 minut. Ostudzić, dodać kisiel w proszku i dokładnie wymieszać.
Przepis na szarlotkę mojej babci
Margarynę utrzeć z masłem. Dodać żółtka, cukier, cukier waniliowy i utrzeć razem na gładką, puszystą masę.
Warstwowe ciasto dyniowe ze śmietanką i galaretką
To przepyszne, warstwowe ciasto z dynią, śmietanką i galaretką. Cudnie się prezentuje, a jeszcze lepiej smakuje :)
Milky way
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.