smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na dania główne

Jesienne danie z dyni i grzybów
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Por opłukać i pokroić w półplasterki, a następnie razem z cebulą przełożyć do dużego garnka i zeszklić na oleju.
Pieczonki w kociołku na ognisku
Pieczonki z ziemniaków, kapusty, buraków, marchewki, cebuli, wędzonego boczku i kiełbaski.
Patisony z wegetariańskim farszem
Faszerowane patisony to fajny pomysł na letnie i jesienne obiadki :)
Cukinia z jarmużem
Smaczny i zdrowy dodatek obiadowy serwowany na ciepło. Jest on idealny na obiad w zimne, deszczowe dni lata i jesieni ;)
Placki z cukinii i sera Feta
To placuszki, które pachną latem, pachną słońcem... A przepis na nie jest łatwy i prosty, a same placuszki przepyszne! Na sobotni obiadek wręcz idealne - także warto się skusić ;) Zachęcam do spróbowania i życzę smacznego :)
Gołąbki zapiekane w sosie pieczarkowym
Białą kapustę obrać z wierzchnich liści, opłukać i wyciąć z niej głąb. Do dużego garnka wlać wodę (tak trochę więcej niż pół garnka), a gdy się zagotuje, to posolić i włożyć kapustę.
Łazanki z wędzoną słoniną
Jeśli nie macie pomysłu na obiad, to polecam Wam prosty przepis na łazanki. Pracy przy nim dużo nie ma, a jedzenia jest duuużo, i to jakiego?!
Cukinia faszerowana wędzonym boczkiem
Łatwy, szybki i dosyć tani pomysł na letni obiad. Te cukinie są smaczne, aromatyczne i sycące :)
Leczo ze schabem
Leczo ze schabem to przepyszne połączenie schabu ze świeżymi warzywami. Danie jest kolorowe i sycące.
Patison faszerowany kaszą kuskus
Faszerowany patison jest przepyszny i sycący :) Mało pracy przy nim jest, mało zapiekania, a efekt super!
Pełnoziarnisty makaron z boczkiem i warzywami
Makaron pełnoziarnisty wrzucić do wrzącej, osolonej wody, ugotować według przepisu podanego na opakowaniu, odcedzić i ostudzić.
Boczniaki w panierce
Boczniaki w chrupiącej i rumianej panierce - są lepsze niż kotlety ;) Mniam! Te smaczne grzybki smakują chyba najlepiej serwowane w złotej panierce.
Fasolka szparagowa z chrupiącym sezamem
Przedstawiam Wam fajny pomysł na smaczną fasolkę szparagową :) Składników jest tutaj mało, a efekt przepyszny.
Aromatyczna golonka pieczona w naczyniu żaroodpornym
Golonkę oczyścić, opłukać i osuszyć. Wodę zagotować i ostudzić. Czosnek obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.