Najlepsze przepisy kulinarne

Krucho-owocowa pychotka
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, dodać margarynę i olej.
Szybka pasta z makreli
Makrelę oczyścić z ości. Przełożyć do miski. Następnie dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Grillowana kolorowa papryka
Papryka to łatwo dostępne warzywo z rodziny psiankowatych, które można kupić w każdym sklepie jarzynowym albo.
Zaparzona biała kiełbasa z grilla
Majówka to idealna okazja do tego, aby otworzyć sezon na wiosenne i letnie grillowanie :)
Szaszłyki z cukinii i białej kiełbasy
Szaszłyki przyrządzane na grillu, to często spotykana potrawa podawana podczas spotkań w plenerze.
Grillowana kolorowa papryka z koperkiem
Najczęściej na grillu przygotowywane są potrawy o charakterze mięsnym. Ale czy warto grillować warzywa? Odpowiedź może być tylko jedna: zdecydowanie warto!
Drobiowe szaszłyki z marchewką i cebulą
Filety z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, ostrą papryką w proszku, tymiankiem, solą morską i pieprzem.
Cukinia i czerwona papryka jako dodatek obiadowy
Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Czerwoną paprykę oczyścić, umyć i pokroić również w cienkie plasterki.
Biały migdałowy lukier
Do szklanki wsypać cukier puder, a następnie dodać do niego przegotowaną, zimną wodę, sok z cytryny i kilka kropel aromatu migdałowego.
Potrawka indycza z ryżem na kolorowo
Mięso indycze znane jest od dawna ze swoich cennych dla zdrowia człowieka właściwości.
Otrębowe placki z nutką cytryny
Do miski wsypać otręby owsiane i pszenne. Następnie dodać jogurt naturalny, surowe jajko, wyciśnięty sok z cytryny i słodzik w proszku.
Pasta rybna ze smażoną cebulą i papryką
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć bez tłuszczu.
Dietetyczny klops z jajkiem
Przepisy kulinarne, w których głównym składnikiem są różne rodzaje mięsa, to jedna z najczęściej występujących potraw na naszych, polskich stołach.
Szaszłyki z kurczaka i cebuli
Filet z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Cebulę obrać, opłukać i pokroić (każdą na 8 części).
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2017. Wszystkie prawa zastrzeżone.