smaczny.pl przepisy kulinarne

Najlepsze przepisy kulinarne

Krucho-owocowa pychotka
Do miski wsypać mąkę pszenną, cukier, proszek do pieczenia, dodać margarynę i olej.
Szybka pasta z makreli
Makrelę oczyścić z ości. Przełożyć do miski. Następnie dodać majonez i ketchup. Dokładnie wymieszać i przyprawić do smaku.
Grillowana kolorowa papryka
Papryka to łatwo dostępne warzywo z rodziny psiankowatych, które można kupić w każdym sklepie jarzynowym albo.
Zaparzona biała kiełbasa z grilla
Majówka to idealna okazja do tego, aby otworzyć sezon na wiosenne i letnie grillowanie :)
Grillowana kolorowa papryka z koperkiem
Najczęściej na grillu przygotowywane są potrawy o charakterze mięsnym. Ale czy warto grillować warzywa? Odpowiedź może być tylko jedna: zdecydowanie warto!
Drobiowe szaszłyki z marchewką i cebulą
Filety z kurczaka oczyścić, opłukać i pokroić w dużą kostkę. Jogurt naturalny wymieszać ze zmiażdżonym czosnkiem, ostrą papryką w proszku, tymiankiem, solą morską i pieprzem.
Otrębowe placki z nutką cytryny
Do miski wsypać otręby owsiane i pszenne. Następnie dodać jogurt naturalny, surowe jajko, wyciśnięty sok z cytryny i słodzik w proszku.
Pasta rybna ze smażoną cebulą i papryką
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Przełożyć na rozgrzaną patelnię teflonową i smażyć bez tłuszczu.
Indycze szaszłyki z papryką i cebulą
Szaszłyki to często wykonywane i bardzo lubiane danie mięsno-warzywne z grilla :) Często, ze względu na zastosowane warzywa, szaszłyki mienią się różnymi kolorami.
Drobiowe szaszłyki z cukinią i cebulą
Szaszłyki z mięsa z drobiu z warzywami to świetny pomysł na proste, szybkie i zdrowe danie z grilla.
Czereśniowa pokusa
Białka ubić, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie dodać żółtka i ubijać na puszystą masę.
Roladki indycze z cebulowo-koperkowym farszem
Filet z indyka opłukać, osuszyć i pokroić na 6 części. Każdy plaster mięsa delikatnie rozbić z dwóch stron.
Ciasto z musem owocowym - idealne dla dzieci
Do miski wsypać mąkę pszenną. Następnie dodać masło, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i kilka kropli aromatu śmietankowego.
Bardzo kruche i aromatyczne ciasto z jagodami
Do miski wsypać mąkę pszenną, mąkę krupczatkę i proszek do pieczenia. Dodać żółtka i masło.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2018. Wszystkie prawa zastrzeżone.