smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na zupy (strona 5)

Zupa jarzynowa ze świeżymi ogórkami
Zupy ogórkowe to popularne w naszym kraju dania obiadowe. Ich przygotowanie jest zwykle proste i szybkie.
Wegetariańska zupa z cukinią na kolorowo
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Olej rozgrzać, przełożyć cebulę i zeszklić.
Zupa na lato - marchewkowa z groszkiem
Marchewkę i ziemniaki obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę. Zielony groszek obrać ze strąków i opłukać.
Zupa ziemniaczana z kurkami
Ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w małą kostkę. Do garnka wlać 1 litr wody, dodać listek laurowy i zagotować.
Szczawiowo-ziemniaczany krem z jajkiem
Liście szczawiu przebrać, opłukać, osuszyć i pokroić. W rondelku roztopić masło, przełożyć szczaw i chwilkę podsmażyć.
Pomarańczowa zupka z ryżem
Do garnka wlać około 2 litry wody. Dodać opłukanie kości ze schabu, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, czarnego pieprzu i kolendry.
Koperkowa z jajkiem
Koperek można często spotkać w przepisach kulinarnych. Jest stosowany jako dodatek np.
Delikatna jarzynowa z kaszą manną
Do garnka wlać 2 litry wody, dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, ziarenka czarnego pieprzu i zagotować.
Krupnik z suszonymi grzybami
Suszone grzyby opłukać, zalać 1/2 litra wody i zostawić na noc. Następnie wyjąć z wody i drobno pokroić.
Zupa krem z pora
Do garnka wlać olej i rozgrzać. Cebulę obrać z łusek, opłukać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Suszone grzyby opłukać, zalać niewielką ilością zimnej wody i moczyć przez całą noc.
Zupa z soczewicą i cukinią
Zupy, zwłaszcza jarzynowe są szczególnie polecane do obiadu, jako źródło witamin i minerałów dla organizmu człowieka.
Pożywny kapuśniak z zieloną soczewicą
Wędzoną słoninę pokroić w kostkę, przełożyć do garnka i stopić. Wędzony boczek pokroić w kostkę.
Zupa kalafiorowa krem z grzybowym akcentem
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, ziarenka jałowca i opłukane suszone grzybki.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.