smaczny.pl przepisy kulinarne

Przepisy na zupy (strona 6)

Grzybowa z czerwoną soczewicą
Cebulę obrać z łusek, opłukać i pokroić w kostkę. Na patelni roztopić klarowane masło, przełożyć cebulę i zeszklić.
Zupa krem ze świeżych grzybów
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe i zagotować. Ziemniaki, pietruszkę, seler i marchewkę obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.
Zupa ze świeżych grzybów leśnych
Cebulę obrać, opłukać i pokroić w kostkę. Por również opłukać i pokroić w kostkę.
Lekka zupka z cukinią
Do garnka wlać wodę, dodać liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego i czarnego pieprzu.
Zupa krem z pokrzyw
Cebulę obrać i pokroić w kostkę, następnie przełożyć na rozgrzane klarowane masło i zeszklić.
Kapuśniak z młodej kapusty ze śmietaną
Młodą kapustę opłukać i poszatkować. Ziemniaki, marchew i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.
Zupa jarzynowa z wątróbką
Któż z nas nie lubi jarzynowej zupki?? Chyba nie ma takiej osoby, bo jarzynowe zupki są pyszne i bardzo, bardzo zdrowe!
Zupa ogórkowa z serkami topionymi
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.
Żurek na maślance z boczkiem i białą kiełbasą
Jedną z potraw, które w tradycji Świąt Wielkanocnych często goszczą na stołach w wielu polskich domach jest smaczny żurek wielkanocny.
Rozgrzewająca zupa czosnkowa
Imbir i ziemniaki obrać, opłukać i pokroić w kostkę (imbir w małą kosteczkę). Bulion zagotować, dodać do niego liście laurowe, goździki, imbir i ziemniaki.
Rozgrzewająca i aromatyczna zupa na zimę
Wędzony boczek opłukać i przełożyć do garnka. Zalać wodą i dodać lisice laurowe. Gotować pod przykryciem na małym ogniu przez około 60 minut.
Zupa ogórkowa krem z grzankami
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę i seler obrać ze skórki, opłukać i pokroić w kostkę.
Zupa krem z fasolki szparagowej
Zupy o konsystencji kremu to coraz częściej spotykane danie podawane na stół, zwłaszcza podczas uroczystych obiadów.
Zupa z soczewicą i suszonymi grzybkami
Suszone grzybki opłukać, zamoczyć w 1/2 litra zimnej wody i zostawić w niej na około 2 godziny.
Newsletter

Szukasz kulinarnych inspiracji? Zapisz się na newsletter smaczny.pl aby co kilka dni otrzymać od nas porcję ciekawych przepisów i porad.

Newsletter jest i będzie bezpłatny. Nikomu nie przekazujemy Twojego adresu email. Będzie on użyty tylko i wyłącznie do wysyłki maili ze smaczny.pl.

Dimpart 2003 - 2019. Wszystkie prawa zastrzeżone.