Extra Przepisy
Lody - A Czemu Nie Wkońcu Już Niedługo Lato:)
Rozpoczęty przez pszczółka maja, 11.02.2006 19:30
38 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 11.02.2006 - 19:30
1 serek waniliowy (duzy 250), 1 snieżka, 1/4 szklanka cukru, 2 jajka, 1 szklanka mleka
W 3 naczyniach ubić:
1) białko z cukrem
2)śnieżkę ze szklanką zimnego mleka
3) żółtka z serkiem
Tak ubite składiki połączyć i powlewać do formy - zamrozić
Polecam naprawdę smaczne
W 3 naczyniach ubić:
1) białko z cukrem
2)śnieżkę ze szklanką zimnego mleka
3) żółtka z serkiem
Tak ubite składiki połączyć i powlewać do formy - zamrozić
Polecam naprawdę smaczne
Napisano 25.06.2006 - 11:51
najlepiej jest żeby serek był niesłodzony, jeżeli takiego niedostaniemy to należy dodać mniej cukru
Napisano 26.06.2006 - 13:14
No i wkooońcu mamy lato
- i to jakie 33 st. C. parno i duszno - przepis na lody w sam raz
Dzięki Pszczółko Maju
Dzięki Pszczółko Maju
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 26.06.2006 - 13:16
Moje lody już mrożą się w lodóweczce ...
Napisano 27.07.2006 - 07:19
Witam gorąco
Zrobiłam lody wedłóg Twojego przepisu i są pyszne,wszyscy się nimi zajadamy.Dziękuję za super przepis.
Pozdrawiam
Zrobiłam lody wedłóg Twojego przepisu i są pyszne,wszyscy się nimi zajadamy.Dziękuję za super przepis.
Pozdrawiam
POZDRAWIAM!!!
Napisano 27.07.2006 - 16:13
Pszczólko Maju w tej chwili wydrukowałam przepis i jutro zrobię te pyszne lody.
Dziękuję.
ina12
Dziękuję.
ina12
Pozdrawiam
Napisano 06.08.2006 - 07:14
Witam
Robiłam kilka razy lody z przepisu pszczółki maji i są one rewelacyjne,ale raz zrobiłam je trochę inaczej a mianowicie zamiast serka homo dałam jogurt naturalny i zamiast zwykłej śnieżki dałam śnieżkę o smaku truskawkowym.Muszę przyznać,że te lody trochę zmienione również były pyszne.
Pozdrawiam
Robiłam kilka razy lody z przepisu pszczółki maji i są one rewelacyjne,ale raz zrobiłam je trochę inaczej a mianowicie zamiast serka homo dałam jogurt naturalny i zamiast zwykłej śnieżki dałam śnieżkę o smaku truskawkowym.Muszę przyznać,że te lody trochę zmienione również były pyszne.
Pozdrawiam
POZDRAWIAM!!!
Napisano 28.06.2007 - 17:44
Ciesze się, że smakowały. Ja też je bardzo lubię. Świetny pomysł z tą truskawkową śnieżką. Będę musiała wypróbować. Wogóle wpadłam na pomysł, że może można by było użyć np jogurtu owocowego.
Napisano 28.06.2007 - 20:18
Bardzo wszystkim smakują te lody...dziękuję pszczółko za przepis...następną porcję spróbuję zrobić z jogurtem owocowym i dam znać jak smakowały
POZDRAWIAM!!!
Napisano 07.07.2007 - 17:23
Robiłam dzisiaj te lody i dodałam zamiast jogurtu naturalnego jogurt malinowy i są też smaczne,ale bardziej słodkie...na wierzch polałam leciutko sokiem malinowym
POZDRAWIAM!!!
Napisano 11.07.2007 - 21:45
....................dzieci nie pozwoliły im się zamrozić a głośniej od dzieci krzyczał mąż...........
.Polecam wszystkim mają wspaniały smak. Zrobiłam na serkach Danio waniliowych. Teraz zrobie podwójną porcję jedną z owocami druga czystą.
Ciut schowałam na jutro
. Dzięki
Napisano 13.07.2007 - 12:40
Wczoraj kupilam specjalna forme do lodow i wlasnie zrobilam sa poprostu rewelacyjne
.Takie jogurtowe-smietankowe uwielbiam takie
Duzo lepsze niz kupujemy w cukierniach lub sklepach.
.A moze ktos robil czekoladowe,czy moze wystarczy dodac kakao?Zrobie z tymi lodmi jakis deserek z owocami i polewa owocowa-az mi slinka cieknie miam miam
.W mojej ocenie zasluguja na 6!!!Pozdrawiam

Napisano 13.07.2007 - 16:25
Jolu ekstra lody zrobiłaś, ja też je zrobię bo są podane w przepisie bardzo smaczne składniki.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Napisano 13.07.2007 - 16:38
Jolu,żeby zrobić te lody czekoladowe to wystarczy dodać zamiast zwykłej śnieżki śnieżkę czekoladową i już są gotowe lody...ja robiłam już z różnymi smakami śnieżki i wszystkie są smaczne.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
POZDRAWIAM!!!