uwielbiam z ryżem i do tego ogóreczek kiszony (oczywiście domowy
Extra Przepisy
Filet Z Kurczaka W Sosie Cebulowym - Pychota
Rozpoczęty przez wikimaki, 05.04.2006 19:12
74 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 12.01.2007 - 13:42
znam ten przepis od dawna i czę sto robię to danie bo jest szybciutkie 
)
Napisano 03.03.2007 - 09:30
dziekuje za oceny pa.pa Wikimaki
Napisano 06.03.2007 - 15:53
Użytkownik cyga dnia 5.06.2006, 19:06 napisał
Witam. poruszyłam kamień który wywołał lawinę. Mieszkam na wsi mam prawie wszystko z własnego ogródka. Wiele ziół zimuje tj, mięta, oregano(lebiodka pospolita)melisa itd inne wysiewam, mam własne jabłka gruszki agest, maliny jeżyny, mleko biorę od sąsiadki, zamiast ananasa używam gruszek w syropie, korzystam też z młodej pokrzywy i łobody (należy sparzyć) rosną wszędzie. Raz na jakiś czas kupujemy 1/2 świni i robimy własne wyroby, do kanapek uzywam pieczonej karkówki czy polędwicy zamiast wędlin ze sklepu. Zamieniam się ze znajomymi na drób, króliki, cilęcinę i jagnięcinę. Zajmuję się domem i prowadzę własny interes więc robię bardzo dużo weków, gotowe sałtki, dżemy, słodkości, nawet warzywa do ryby po grecku i ketchup. Nie zawsze było tak sielankowo, przez 10 lat pracowałam w dużej firmie i wiem że na dom, dzieci odsypianie i cały ten ambaras czesto zostaje kilka godzin tak między 18 a 24, a rano trzeba wygladać świetnie bo własnie jest umówione spotknie z klientem w sąsiednim województwie lub wylot na targi. Dlatego postanowiliśmy zrobić coś ze swoim życiem i zaszyliśmy się na wsi, ale nie każdy tego chce i nie każdy może rozumiem to i szanuję. Ale gdyby ktoś potrzebował rady jak zrobić twaróg, masło czy pokrzywę zamiast szpinaku to służę pomocą
. Serdecznie pozdrawiam.
Ja tez zwracam wielką uwage na to co jem i jeżeli nie sprawiłoby Ci za duzo kłopotu to byłabym wdzięczna za trochę przepisów, szczególnie -szpinak z pokrzywy.Kiedyś jadłam i to było niebo w gebie.
Mój email joladucz@interia.pl .
Pozdrawiam
Jola
Napisano 06.03.2007 - 18:32
CYGA-po prostu wrzuć Twoje przepisy na forum,wiele osób mających dostęp do w miarę nieskażonych produktów napewno skorzysta.
PS.myszki i szczurki są fajne-sama mam w domu takiego łaciatego a mąż kiedyś w butelce piwa znalazł myszę!
PS.myszki i szczurki są fajne-sama mam w domu takiego łaciatego a mąż kiedyś w butelce piwa znalazł myszę!
Napisano 07.03.2007 - 12:21
Wikimaki,zrobiłam właśnie to danie i zamiast kurczaka dałam schab pokrojony w paseczki.
Również bardzo dobre
An
Również bardzo dobre
An
Napisano 07.03.2007 - 18:58
Dziś na obiadek własnie zrobiłam to danie . Dałam filet z indyka i zamiast dóch zup cebulowych dałam jedna cebulową a druga grzybową. Pycha wzsystkim bardzo smakowało.
Napisano 08.03.2007 - 13:32
Nie zauwazylam wczesniej tego przepisu
i wrzucilam swoja wersje jako nowy przepis.
Sa pewne roznice-ja uzywam smietany kremowki,ktora ubijam i lacze z zupa cebulowa.No i w ten sposob przyzadzam plastry karczku.
Adda wspominala,ze za granica nie ma zupy cebulowej w proszku.
Bylo to co prawda juz jakis czas temu,nie wiem,czy nadal ma ten klopot.Nie wiem tez,skad jest-z jakiego kraju,ale w Niemczech taka zupe ma w ofercie Maggi.Wiem,bo gdy w Polsce jeszcze ani Knorr ani Winiary tego nie produkowali,wlasnie stamtad ja "sprowadzalam".
Sa pewne roznice-ja uzywam smietany kremowki,ktora ubijam i lacze z zupa cebulowa.No i w ten sposob przyzadzam plastry karczku.
Adda wspominala,ze za granica nie ma zupy cebulowej w proszku.
Bylo to co prawda juz jakis czas temu,nie wiem,czy nadal ma ten klopot.Nie wiem tez,skad jest-z jakiego kraju,ale w Niemczech taka zupe ma w ofercie Maggi.Wiem,bo gdy w Polsce jeszcze ani Knorr ani Winiary tego nie produkowali,wlasnie stamtad ja "sprowadzalam".
Napisano 04.04.2007 - 11:26
Dziękuje Wikimaki
Napisano 18.09.2007 - 15:09
zamiast zupy cebulowej można użyć prażonej cebulki
, sprawdziłam i jest równie smacznie
www.tiny.pl/mhsw
Napisano 07.10.2007 - 08:33
zrobiłam tego kurczaczka i bardzo nam wszystkim smakował. dałam więcej pieczarek (60 dkg) pokrojonych na ćwiartki, pęczek koperku i dwie duże cebule.podałam go z ryżem, nastepnym razem wypróbuję z makaronem. dzięki za fajny przepis. pozdrawiam magda
Napisano 12.01.2008 - 19:38
Pycha!
Polecam!
Dziekuje za przepis.
Polecam!
Dziekuje za przepis.
"What doesn't kill you, makes you stronger"
(unless it kills you...)
(unless it kills you...)
Napisano 14.01.2008 - 12:49
Zrobiłam tą potrawkę. Tylko nie kriołam na małe kawałeczki kurczaka tylko ubijałam kotleciki i posamażałam je a potem do naczynia. Bardzo nam smakowałam -dałam pół zupy cebulowej i resztę cebuli utartej i przypraw do smaku. Acha, dodałam jeszcze kukurydzę z puszki (ok 1/2 puszki) bo akurat mi zostało od sałatki.
Smaczne, polecam
Smaczne, polecam
Napisano 28.01.2008 - 23:27
Zrobilam na urodziny synusia i musze napisac ze bardzo bardzo wszystkim smakowalo.
Serdecznie pozdrawiam Danusia.
Serdecznie pozdrawiam Danusia.
Asia i Adas moje szczescie.
Napisano 30.01.2008 - 09:55
Zrobiłam jeszcze raz ten sposób. Zrobiłam tylko małe roladki z kurczaka do których włożyłam kawałeczek ogórka kiszonego i pasek papryki, zawinęłam i podsmazyłam potem do naczynia i zalałam tak jak w przepisie z dodatkiem kukurydzy z puszki, którą uwielbiam w sosach.
Przepyszny obiadek - najlepiej smakuje z ryzem
Przepyszny obiadek - najlepiej smakuje z ryzem