Extra Przepisy
Nowość-masa Karmelowa
Rozpoczęty przez basga, 18.12.2006 16:04
66 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18.12.2006 - 16:04
niedawno kupiłam w sklepie Kaufland masę karmelową w puszce 400g za cenę około 4 zl więc nie kalkuluje się kupować mleka słodzonego i go potem tyle gotować bo cena jest taka sama gotowego karmelu a własciwie to kajmaku.
Napisano 30.01.2007 - 23:11
Dzięki za podpowiedż , Basqa! Rzeczywiście , szkoda czasu i prądu. Muszę też się rozejrzeć za gotową masą. Pozdrawiam Cię gorąco. Renata
Syn się żeni, i bierze udział w konkursie, może wygrać kuchnię:) Zagłosuj: http://promocje.ikea...9d8cd46b76.html
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Można głosować raz dziennie do końca listopada!
Napisano 31.01.2007 - 13:07
Z upieczenia niektórych ciast rezygnuje bo przeraża mnie to kilkugodzinne gotowanie puszki z mlekiem.
Kupienie gotowej masy jest dla mnie bardzo wygodnie. Basga dziękuje za podpowiedź.
Kupienie gotowej masy jest dla mnie bardzo wygodnie. Basga dziękuje za podpowiedź.
Napisano 31.01.2007 - 13:58
Witajcie.
Tez nie lubie tego gotowania więc jak tylko ją kupiłam od razu podzieliłam sie tym odkryciem na forum,a jest tańsza od puszki mleka słodzonego+to gotowanie to czysty zysk.
Kupilam parę puszek i sobie czekają na wykorzystanie.
Pozdrowionka.
Tez nie lubie tego gotowania więc jak tylko ją kupiłam od razu podzieliłam sie tym odkryciem na forum,a jest tańsza od puszki mleka słodzonego+to gotowanie to czysty zysk.
Kupilam parę puszek i sobie czekają na wykorzystanie.
Pozdrowionka.
Napisano 31.01.2007 - 14:39
Basga dziękuję za udzielenie dobrej rady i pozdrawiam.
Pozdrawiam
Napisano 31.01.2007 - 15:29
Wy to macie dobrze,a u mnie nie ma Kauflandu i jak będę chciała mieć karmel to bez gotowania mleka w puszce się nie obędzie.
Napisano 31.01.2007 - 15:34
GABI-więc zrób tak jak kiedyś ja robiłam:kup kilka puszek mleka i ugotuj je wszystkie razem.
Potem będzie jak znalazł.
Pozdrawiam.
Potem będzie jak znalazł.
Pozdrawiam.
Napisano 31.01.2007 - 16:13
Basga no po prostu genialnie!!!!Ja to bym chyba nigdy na taki pomysł nie wpadła-a wystarczy tylko trochę pomyśleć.
Napisano 31.01.2007 - 16:45
Rzeczywiście - bardzo dobry pomysł z tą gotową masą - oszczędność czasu i pieniędzy. Jak tylko spotkam to też sobie kupię. Dziękuję Basga
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi przepisami w extra formie na extra.smaczny.pl
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Dlaczego warto? Masz więcej przepisów (ponad 4110). Masz dodatkowe informacje o przepisach (m.in. liczbę kalorii, liczbę porcji, trudność i czas wykonania) oraz dużo ciekawych i sprawdzonych porad (ponad 1280). Możesz dodawać swoje przepisy tworząc swoją Internetową Książkę Kucharską. Oglądasz całą stronę (i nasze forum) bez reklam! I wiele więcej...
Sprawdź teraz extra.smaczny.pl...
Napisano 31.01.2007 - 19:58
Użytkownik gabi-ostra dnia 31.01.2007, 14:29 napisał
Wy to macie dobrze,a u mnie nie ma Kauflandu i jak będę chciała mieć karmel to bez gotowania mleka w puszce się nie obędzie.
Napisano 01.02.2007 - 09:10
Smak super,niczym nie odbiega od mleka gotowanego,bez obawy możecie kupować.
Napisano 01.02.2007 - 12:00
No proszę wszystko można kupic a ja zawsze gotuję po 3 puszki żeby miec w zapasie
a wystarczyło by rozejrzec się po sklepie
koniecznie muszę zobaczyc czy jest u nas. Pozdrawia i również dziękuję za wiadomośc
Napisano 11.03.2007 - 08:21
Po raz pierwszy wykorzystałam wczoraj masę karmelową do ciacha 3 Bit, masa wyszła bardzo dobra, moim zdaniem nie różni się niczym od gotowanego mleka, a skraca czas przygotowania.Polecam
Napisano 11.03.2007 - 08:24
Masz rację Basiu,a ostatnio w Kauflandzie widziałam taką masę w czerwonym opakowaniu pod nazwą MASA KRÓWKOWA/na półce ze śmietanką do kawy/.