Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl

bell

Smakowicze
  • Zawartość

    8
  • Rejestracja

  • Ostatnia wizyta

Reputacja

0 Neutralny

1 obserwujący

O bell

  • Tytuł
    Nowy forumowicz
  • Urodziny 03.07.1973

Informacje o użytkowniku

  • Płeć
    Kobieta
  • Lokalizacja
    Rybnik
  1. bell

    Czego Nie Należy Zamrażać

    Wcześniej wyczytałam ,ze rabarbar można smiało zamrażać.Jednakze przejrzałam forum i nie znalazłam nic o buraczkach. Czy ugotowane i starte buraczki można zamrozić?będzie to zjadliwe po rozmrozeniu? pozdrawiam
  2. bell

    Chlebek PITA

    zrobiłam chlebek wedle przepisu-jest rewelacyjny!!!!Po odkrojeniu wierzchu srodek pusciutki-idealny do nadziewania. zachecam do zrobienia z podwójnej porcji.:P podziekowania dla autora przepisu-5pkt
  3. bell

    Deser-Szpajza

    ten deser to tak zwana"kopa" "szpajze" robi sie z jaj, zelatyny i dodatków smakowych jak kakao czy sok cytrynowy .Cos ala ptasie mleczko podawane w salaterkach:-))
  4. bell

    Zupa Pieczarkowa Z Pulpetami

    Gratuluje przepisu,-wypróbowałam:-),zupka bardzo smaczna .Nie było osoby w moim domu,by nie poprosiła o dokładkę:grin: pozdrawiam
  5. bell

    Ciasto Salceson

    jadłam takie ciasto dawno temu na urodzinach znajomej.faktycznie po pokrojeniu wyglada jak "salceson" pewnie dlatego,ze było tam własnie sporo bakali,tak jak ktos napisał powyzej.bardzo dobre,sama kiedys wypróbuje korzystajac z powyzszego przepisu:-)
  6. Dzieki DeLarge :lol: U nas na Slasku to tak jak wczesniej ktos napisał mowi sie ,ze to "kluski na parze" Zawsze zajadam sie nimi na słodko,-z cukrem,masełkiem i cynamonem,z budyniem-moje dzieci uwielbiaja,albo nadziewane-jagodami-pychotka :D ale nigdy nie jadłam z sosami na ostro np...musze wypróbowac :lol:
  7. ja co roku gotuje zupe rybna na Wigilie Bozego Narodzenia moj przepis jest nastepujacy: dzwonka ryby(karp) warzywa(marchew,por,korzen pietruszki,seler) listek laurowy ziele angielskie pieprz,sol,vegeta magii -do smaku oczyszczona rybe wkładam na wrzatek na dosłownie 1 minute(najlepiej na sitku)po czym delikatnie płucze pod bierzaca woda.Nastepnie gotuje wywar na warzywach z przyprawami,pod koniec na 5 minut do wywaru wkładam dzwonka ryb,na 5 -7 minut,bo ryba bardzo szybko sie gotuje i ropada.Po czym wyjmuje i obieram z osci. Z wywaru wyjmuje rowniez warzywa-marchewke krajam na talarki i wrzucam z powrotem do wywaru.Dokładam rozdrobniana i obrana rybke,doprawiam do smaku po czym zageszczam maka oraz smietanka.Podaje z gotowanymi ziemniaczkami. smacznego ps. moja mama zawsze gotowała taka zupke na głowach karpia(dobrze oczyszczone ,bez oczu)Zupa ma bardziej wyrazisty smak: :lol: ja jednak nie umiem sie przełamac by obrac takowa głowke karpia :lol:
  8. Witam Co to takiego te"pampuchy",gdzie mozna znalesc przepis?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.