kurczak 0 Napisano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2014 Przepis dostałam od koleżanki jestem pod wrażeniem prostoty i smamaku Potrzebujemy: 1 duża cukinia 2 male7 cebule 0, 5 kostki rosolowej Sól, pieprz Cebjle kroimy wpaskklekko podsamzamy, dorzucamy pokrojoną cukinię, smażymy az zmieknie, przerzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, chwile4 gotujemy, miksujemy i gotowe :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
makagn82 0 Napisano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 polecam dodać do tego również 1 por, będzie lepiej smakowało :) Ja taką zupę podaję najczęściej z grzankami czosnkowymi - wyśmienicie smakuje :) oczywiście na talerzu dodaję jeszcze łyżkę jogurtu naturalnego :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober16060 0 Napisano 12 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2014 ja robię krem z cukini, bez kostki rosołowej, z dodatkiem sera pleśniowego. Natomiast jak robię krem z dyni, to zamiast imbiru, którego nie lubię dodaje curry Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ra_szymczak 4 Napisano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Świetny przepis - wypróbowałem i polecam jednak muszę się przyznać, że od siebie dodałem jeszcze serek topiony kremowy - pychotka :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kurczak 0 Napisano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2014 Tak dodaję włąsnie mało wody by wyszedł krem, uwielbiam smak cukinii i chyba dopóki mi się nie znudzi nie będę go modyfkować :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bober16060 0 Napisano 7 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Września 2014 Przepis dostałam od koleżanki jestem pod wrażeniem prostoty i smamaku Potrzebujemy: 1 duża cukinia 2 male7 cebule 0, 5 kostki rosolowej Sól, pieprz Cebjle kroimy wpaskklekko podsamzamy, dorzucamy pokrojoną cukinię, smażymy az zmieknie, przerzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, chwile4 gotujemy, miksujemy i gotowe :smile: Ja do takiej zupy dodaję troche gorgonzoli ponieważ cukinia nie ma az takiego wyrazistego smaku, a ser pleśniowy dodaje wykwintnego smaku Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KulinarnyDuet 0 Napisano 20 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Zupy krem są fantastyczne, na pewno niedługo wyprobuję :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 26 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 26 Września 2014 Też lubię takie zupki, ostatnio gotuję z cukinii lub z dyni ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
figiel 10 Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Ja dodaję pokrojony w drobną kostkę i podsmażony wędzony boczek z cebulą i czosnkiem - na końcu zaciągam śmietaną . Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dorota 93 Napisano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 29 Września 2014 Też fajny pomysł Figielku, dziękuję :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
figiel 10 Napisano 1 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Października 2014 Proszę :) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pietruszka_21 0 Napisano 13 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 13 Listopada 2015 faktycznie prosty przepis. polecam też do zupki dorzucić ziemniaczka (1-2 szt.) i potem całą zupkę blendować i przecisnąć przez sito. o boczku nie słyszałam, ale jakoś w mojej głowie połączenie tych smaków gra. wiec przy nastepnej sposobnosci skorzystam ;) Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shproota 0 Napisano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Listopada 2015 taką musakę mogę jeść codziennie Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wiecznie_glodny 0 Napisano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Napisano 27 Listopada 2015 Lubię cukinie bo można ją wykorzystać na wiele różnych sposobów, od zup po zapiekanki czy dania jednogarnkowe. Mam nadzieje, że w tym roku Hiszpania nie będzie miała przymrozków mocnych, bo znowu cuknia zdrożeje. Cytuj Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.