kurczak Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Starłam dwie duże cukinie na grubych oczkach posoliłam - nie puściły za dużo wody więc nie odsączałam , dodałam 4 łyżki czubate mąki pszennej, dwa jajkach, doprawiłam. Wychodzą miękkie, surowe, co robię źle - złe składniki czy smażyc na mniejszym ogniu? Cytuj
makagn82 Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2014 Cukinię koniecznie trzeba odsączyć, bez tego ani rusz. Najpierw zetrzeć ją na tarce, potem posolić i wymieszać i odstawić na 15 min niech puści sok. Cytuj
ra_szymczak Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Powtórzę się za koleżanką wyżej - dodatkowo lepiej smażyć na mniejszym ogniu ale dłużej,wtedy środek też "dojdzie" Cytuj
kurczak Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 No właśnie też tak mi się wydaje że się pospieszyłam trochę Cytuj
maricn555 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2015 Może spróbuj zrobić mniejsze i cieńsze placki? Ja tak robię z plackami ziemniaczanymi - małe, cienkie i bardzo chrupiące :) Ewentualnie możesz dodać też więcej mąki, ale smażyć w głębszym tłuszczu. Cytuj
Boguska Opublikowano 30 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2016 Odsączyć to raz. Nie wolno smażyć na oleju - najlepiej na teflonowej, rozgrzanej patelni. A jak ci tarte nie wychodzą to pokrój całą cukinię na cienkie plasterki, posól, popierz i usmaż w jajku i bułce. Też są bardzo dobre Cytuj
Dorota Opublikowano 8 Października 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2016 Jak placki wychodzą surowe, to może są za krótka smażone... Cytuj
ruda13 Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2017 Cukinię trzeba bardzo dobrze odcisnąć, żeby nie było w niej ani grama wody bo wyjdzie paciara. A dodatkowo smażenie na mniejszym ogniu powinno dużo pomóc. Ewentualnie można piec w piekarniku. Cytuj
Landrynka Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2018 Zawsze odsączam po kilkunastu minutach od solenia, ale smaże normalnie na odrobinie oleju i wychodzą. Muszę kiedyś spróbowac na teflonowej patelni skoro polecacie. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi