kleopatra Opublikowano 21 Maja 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 21 Maja 2004 nie za du偶e kartofelki albo wi臋ksze pokrojone w r贸wne kawa艂ki koperek s贸l olej przygotowanie: Ziemniaki obra膰, posoli膰, obtoczy膰 w posiekanym koperku i zawin膮膰 po 5-6 w wysmarowan膮 olejem foli臋. K艂a艣膰 na grilla i piec oko艂o 40 minut. Rady: Ja najcz臋艣ciej lekko podgotowuj臋 kartofelki na p贸艂twardo, wtedy r贸wniej i szybciej si臋 piek膮 i nie przypalaj膮. Mo偶na je obtacza膰 tak偶e w innych zio艂ach, takich jak majeranek czy kminek, ale z koperkiem s膮 najpyszniejsze! Podawa膰 z sosem chrzanowym. smacznego! 1 Cytuj
zosia-k Opublikowano 26 Maja 2004 Zg艂o艣 Opublikowano 26 Maja 2004 ja te偶 tak robi臋 kartofelki ale czasami owijam ziemniaki boczkiem w臋dzonym spinam wyka艂aczk膮 i nagrila s膮 super z sur贸wk膮 SMACZNEGO!!!! Cytuj
Go艣膰 bgerl Opublikowano 8 Czerwca 2009 Zg艂o艣 Opublikowano 8 Czerwca 2009 A czy takie kartofelki mozna zrobic rowniez w piekarniku? Cytuj
magdalenka_23 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Zg艂o艣 Opublikowano 9 Czerwca 2009 Robi臋 podobne ziemniaczki, tyle tylko, 偶e ka偶dy zawijam z osobna, i dodaj臋 sporo czosnku. S膮 przepyszne. My艣l臋, 偶e w piekarniku te偶 wyjd膮. Cytuj
aaneczkaa1 Opublikowano 11 Lutego 2010 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Lutego 2010 Ja wybieram takie wi臋ksze ziemniaczki, porz膮dnie myje, podgotowuj臋 w osolonej wodzie, przekrawam na p贸艂, smaruj臋 w 艣rodku mas艂em czosnkowym (mas艂o + czosnek + koperek) i wk艂adam plaster boczku, nast臋pnie zawijam ka偶dy oddzielnie w folie aluminiow膮 i podpiekam w piekarniku. Mozna odgrza膰 zn贸w w piekarniku lub na grilu. Polecam ;) Cytuj
Go艣膰 Garnek24 Opublikowano 23 Lipca 2010 Zg艂o艣 Opublikowano 23 Lipca 2010 ja robi臋 zawijane w boczku... 馃檪 Cytuj
gumisek28 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Zg艂o艣 Opublikowano 25 Sierpnia 2010 Co do ziemniaczk贸w to ju偶 je jad艂am polecam, ale sama nie robi艂am cho膰 w weekend spr贸buj臋 ale mam problem z foli膮 aluminiow膮, kt贸r膮 stron膮 do 艣rodka matow膮 czy b艂yszczoc膮. pozdrawiam Cytuj
Dorota Opublikowano 28 Wrze艣nia 2010 Zg艂o艣 Opublikowano 28 Wrze艣nia 2010 Do 艣rodka stron膮 b艂yszcz膮c膮, a na zewn膮trz strona matowa. Ja robi艂am podobne ziemniaczki, by艂y pycha :wink: oto one: Cytuj
Emillia Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 4 Sierpnia 2011 Polecam je z czosnkiem i zio艂ami, pycha!!! Cytuj
Nick_1 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zg艂o艣 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ja polecam z majonezem albo mlekiem,te偶 艣wietnie smakuj膮,jeszcze odpowiednio dodane potrafi膮 by膰 super przek膮sk膮. Mo偶na jeszcze po艂膮czy膰 kark贸wk臋 z takimi pieczonymi kartoflami i zrobi膰 jedno danie g艂贸wne. Cytuj
Smakija Opublikowano 9 Lipca 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 9 Lipca 2013 Sos czosnkowy musi byc do nich 聽wy艣mienity Cytuj
UzytkownikWI Opublikowano 31 Lipca 2013 Zg艂o艣 Opublikowano 31 Lipca 2013 Sos czosnkowy jest dla mnie wspania艂y. Idealnie komponuje on si臋 praktycznie z ka偶d膮 potraw膮 i nigdy nie mam go do艣膰 :) Cytuj
HanuczkaM Opublikowano 8 Maja 2014 Zg艂o艣 Opublikowano 8 Maja 2014 Kartofelki z grilla s膮 pyszne a do nich najlepsza jest ryba (dla mnie pstr膮g z grilla z mase艂kiem czosnkowym) i sa艂atka wiosenna...mmm ju偶 si臋 nie mog臋 doczeka膰 grillowania! Cytuj
marysi_co Opublikowano 3 Lipca 2014 Zg艂o艣 Opublikowano 3 Lipca 2014 U mnie takie ziemniaczki zawsze robione s膮 w folii, z mas艂em, czosnkiem i kopereczkiem - pychota! Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi
Do艂膮cz do dyskusji
Mo偶esz doda膰 zawarto艣膰 ju偶 teraz a zarejestrowa膰 si臋 p贸藕niej. Je艣li posiadasz ju偶 konto, zaloguj si臋 aby doda膰 zawarto艣膰 za jego pomoc膮.
Uwaga: Tw贸j wpis zanim b臋dzie widoczny, b臋dzie wymaga艂 zatwierdzenia moderatora.