Skocz do zawartości
Forum Kulinarne Smaczny.pl
kleopatra

Kartofelki z grilla

Rekomendowane odpowiedzi

nie za duże kartofelki albo większe pokrojone w równe kawałki koperek sól olej przygotowanie: Ziemniaki obrać, posolić, obtoczyć w posiekanym koperku i zawinąć po 5-6 w wysmarowaną olejem folię. Kłaść na grilla i piec około 40 minut. Rady: Ja najczęściej lekko podgotowuję kartofelki na półtwardo, wtedy równiej i szybciej się pieką i nie przypalają. Można je obtaczać także w innych ziołach, takich jak majeranek czy kminek, ale z koperkiem są najpyszniejsze! Podawać z sosem chrzanowym. smacznego!

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

ja też tak robię kartofelki ale czasami owijam ziemniaki boczkiem wędzonym spinam wykałaczką i nagrila są super z surówką SMACZNEGO!!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Robię podobne ziemniaczki, tyle tylko, że każdy zawijam z osobna, i dodaję sporo czosnku. Są przepyszne. Myślę, że w piekarniku też wyjdą.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja wybieram takie większe ziemniaczki, porządnie myje, podgotowuję w osolonej wodzie, przekrawam na pół, smaruję w środku masłem czosnkowym (masło + czosnek + koperek) i wkładam plaster boczku, następnie zawijam każdy oddzielnie w folie aluminiową i podpiekam w piekarniku. Mozna odgrzać znów w piekarniku lub na grilu. Polecam ;)

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Co do ziemniaczków to już je jadłam polecam, ale sama nie robiłam choć w weekend spróbuję ale mam problem z folią aluminiową, którą stroną do środka matową czy błyszczocą. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Do środka stroną błyszczącą, a na zewnątrz strona matowa.

Ja robiłam podobne ziemniaczki, były pycha :wink: oto one:

post-8-012545000 1285666628_thumb.jpg post-8-079191800 1285666644_thumb.jpg

post-8-036916400 1285666660_thumb.jpg post-8-012136800 1285666680_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Polecam je z czosnkiem i ziołami, pycha!!!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja polecam z majonezem albo mlekiem,też świetnie smakują,jeszcze odpowiednio dodane potrafią być super przekąską. Można jeszcze połączyć karkówkę z takimi pieczonymi kartoflami i zrobić jedno danie główne.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kartofelki z grilla są pyszne a do nich najlepsza jest ryba (dla mnie pstrąg z grilla z masełkiem czosnkowym) i sałatka wiosenna...mmm już się nie mogę doczekać grillowania!

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.


  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.