Skocz do zawartości

Porady (różne)


natalii
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Elusia! Ja piekę na drugiej półce od dołu, sernik piekę bez termo obiegu, pieczenie tradycyjne. W wyposażeniu w piekarniku mam wkłdkę na której można piec biszkopty babeczki, kiełbaski, kurczaka i.t.p., ona ma co trzy cm., pręciki metalowe i na to kładę blachę. Drożdżówkę piekę bez tego podkładu. Elusiu myślę że zrozumiałaś mnie, daj znać. Pozdrawiam

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 32
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Halinko,ja mam taka druciana wkladke i na niej pieke wszystko,ale lubie sernik bez spodu i zawsze mi sie przypala.Mysle zeby podlozyc plaska blache do pieczenia,moze bedzie dobrze.Ja bardzo lubie sernik "wiedenski " taki prawdziwy jek w cukierni,ale jeszcze mi nigdy nie wyszedl.Stracilam nadzieje jak sie dowiedzialam,ze w cukierniach maja specjalne ulepszacze.Czy slyszalas o tym? elusia z gdanska

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Co do sernika-też lubię bez spodu ale jakoś udaje mi się go nie przypalić,może pieczesz w zbyt wysokiej temperaturze? Albo za mocno podpieka piekarnik od spodu? A propos polepszaczy w cukierniach-to prawda,używają ich,wprawdzie pracowałam tylko w jednej ale za to niemałej i wiem to "z pierwszej ręki".

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Elusia ja nastawiam jak jest gałka i na niej u góry jest kreseczka pozioma i na dole, Piekę w temp. 180*C , w instrukcji pisze że mogą być odchyłki na + albo - 10*C żadnych ulepszaczy nie daję, sernik bez spodu też piekłam i naprawdę żadne ciasto mi się nie przypalało, Ty musisz coś robić nieprawidłowo jak miałam gazowy piekarnik to miałam nie raz problemy. Ja wierzę że musi się Tobie udać.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

dziekuje Ineczko za porade,ale sprobuje po swietach.Jest to pieczenie z grzalka dolna i gorna.Zycze Tobie i Twoim bliskim oraz wszyskim na forum "Zdrowych i spokojnych Swiat Zmartwychwstania Panskiego." Samych radości, Kolorowych jajeczek, Białych owieczek, Uśmiechu bez liku I bakalii w serniku Kiełbaski tłuściutkiej I atmosfery milutkiej Życzy... elusia z gdanska

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

WIECIE CO A JA WCZORAJ PIEKLAM SERNIK GAZETOWY PRZEPIS WZIELAM Z TEGO FORUM ALE DZIS JUZ GO NIE MA NIE WIEM CZEMU NO I TO JEST SERNIK JAK Z CUKIERNI JEST TAKI DELIKATNY ZE SMAKUJE JAKBY WOGÓLE BYŁ BEZ KALORI PIECZE SIE GO Z DODATKIEM SERKA MASKARPONE A TORTOWNICE OWIJA MOKRA GAZETA MOWIE WAM NIEBO W GEBIE MOZE KTOS GO JUZ PIEKŁ

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 miesiąc temu...

*Ryż będzie sypki jeżeli po ugotowaniu przelejemy go na sicie zimna wodą i dokładnie odcedzimy. *Przykry zapach w kuchence mikrofalowej zniknie po podgrzaniu w niej wody z sokiem z cytryny. *Naczynia żaroodporne dobrze myc solą z niewielką ilością octu. *Swiece spalaja się wolniej,jezeli wokól knota nasypiemy trochę soli. (z kalendarza ściennego) :mrgreen:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

 Udostępnij

  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

By using this site, you agree to our Warunki użytkowania.