AGA71 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 1 kg mielonego mięsa-obsmażyć na patelni rozdzielając widelcem,a następnie przełożyć do garnka, 5cebul pokroić w półplastry ,przesmażyć i włożyć do mięsa, 1 puszka fasoli czerwonej razem z sosem-do garnka, 1 puszka pomidorów z sosem-pokroić i włożyć do mięsa, 1 puszka kukurydzy z sosem - do garnka, 1 puszka fasoli białej z sosem- dodać do garnka, słoiczek koncentratu pomidorowego, papryka słodka,sól,wegeta, pieprz, przyprawa meksykańska np.KNORR.Wszystko zagotować, na talerzu posypać żółtym serem/niekoniecznie/.SMACZNEGO!!!!!!!!!!! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madosia77 Opublikowano 29 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2005 zupka pycha ,nadaje sie na imprezy zakrapiane alkoholem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 No właśnie mąż mi opowiadał,że jadł u znajomych taką zupkę i była extra,dobrze że znalazłam przepis bo chcę ją zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EWA1992 Opublikowano 5 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2007 Czy ta woda z puszek wystarczy czy też trzeba dolać wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2007 Ja jednak dodałam trochę wody bo mięska miałam więcej ale akurat nie miałam pomidorów w puszce i kombinowałam...ogień w gębie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 7 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2007 mysle czy by jutro nie zrobic tej zupki,tylko czy ona faktycznie taka ostra?to dla dzieci ona sie nie nadaje?czy moze dodac mnie cebuli?Basga prosze poradz :grin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
basga Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Kate-zupę doprawiasz w/g własnego smaku,u mnie akurat lubią takie pikantności więc była ostra ale dopraw tak,jak lubisz i napewno dzieci zjedzą,a dorośli to już na talerzu mogą doprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kate_76 Opublikowano 8 Maja 2007 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2007 Dzieki za rade!!!!!!! :grin: pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir77 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Ja zrobiłem zupę z 500 g mięsa i dodałem 2 litry bulionu. Do tego 5 papryczek chili z zalewy. Powstała super ostra zupka, a na talerz obowiązkowo troszeczkę pietruszki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dragongirl Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Naprawdę niesamowita zupa wyszła! Dzięki bardzo za przepis! Nie dodałam jedynie wrzywka- bo konserwanty itd... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kefir77 Opublikowano 25 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2011 Ja również nie dodaję, warzywka, kucharka czy innych "mieszanek". Zupę, na talerzu, posypuję startym żółtym serem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.