AGA71 Opublikowano 15 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2005 BISZKOPT:4 jajka,3/4 szkl.cukru,2 łyżki kakao,1 szkl. mąki tort.,2 łyżki oleju,2 łyżeczki proszku. Białko ubić,dodać cukier, żółtka,dalej ucierać,przesiać mąkę z proszkiem, wymieszać-najlepiej łyżką-bardzo dokładnie, a na końcu dodać olej. Upiec,jeżeli jest za wysoki ,można go przekroić .Po wystudzeniu biszkopt nasączyć np. herbatą z cytryną. MASA:1 budyń śmietankowy duży,1/2 szkl. cukru,1 masło roślinne,2i1/2 szkl.mleka,2 śnieżki,8 łyżek capuccino śmietankowego/w proszku/,3 łyżeczki żelatyny,1/2 szkl. wody. Ugotować budyń w 1i 1/2 szkl. mleka i z 1/2 szkl. cukru,ostudzić.W 1 szkl. mleka ubić śnieżki,dodać do nich capuccino.Budyń zmiksować z masłem,następnie dodać do niego śnieżki.Zelatynę namoczyć w 1/2 szkl. wody,potem lekko podgrzać aby się rozpuściła,dodać do masy.Wyłożyć masę na biszkopt,na wierzchu posypać startą czekoladą.SMACZNEGO!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Bardzo smaczna masa do ciasta, ale moim zdaniem czegoś brakuje w tym cieście. Myśle, że będzie smaczniejsze gdy po przekrojeniu ciasta położymy na biszkopt ananasy lub jakieś inne owoce. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Mnie również to ciasto zainteresowało, proszę dać mi odpowiedź , duży budyń to ma być na 3/4 litra mleka, czy dwa budynie na 1/2 litra mleka?. pozdrawiam ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 autor przepiu nie zagląda do nas niestety za często dlatego ja się wypowiem i może pomogę :) ja użyłam jeden zwykly, normalny budyń. Masa naprawdę była smaczna, bo nie za słodka i lekka. Ale moim zdaniem ogolnie czegoś jeszcze brakowało w tym cieście. Może ina12 będziesz miała jakiś pomysł to podziel się z nami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ina12 Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2006 Pszczółko ja na spód biszkoptowy wyłożę jabłka upróżone do których dodam galaretkę w proszku i na to masę CAPUCCINO. Tak kiedyś podała Jola- A, ja upiekłam i naprawdę było bardzo smaczne ciasto. A na zmianę będę je piekła dla odmiany jeden raz z wiśniami, a następny raz z czereśniami, te owoce co wymieniłam wydaje mi się ze najbardziej są odpowiednie do tego przepisu. Będziemy czekać na podpowiedzi innych osób może one zaproponują coś innego. Pszczółko co myślisz o mojej propozycji ? Pozdrawiam. ina12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczółka maja Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 no myśle, że to dobre pomysły. Zwłaszcza ten z wiśniami, chyba sama tez spróbuje :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jola_A. Opublikowano 23 Maja 2006 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2006 a ja proponuje puszke brzoskwin pokroic w kostke,nastepnie rozpuscic dwie galaretki brzoskwiniowe w 3 szklankach wody,tezejace polaczyc z brzoskwiniami,wylac na biszkopt,pokryc to masa. :) niedlugo sezon na truskawki wiec mozna by bylo brzoskwinie zastapic truskawkami,a galaretke brzoskwiniowa truskawkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.